Streljaj od centra mesta Radeče se nad papirniško tovarno v zavetju dreves in arhitekture z nostalgičnim pridihom nahaja Bazen Radeče, ki od letos predstavlja tudi poročno prizorišče.

Zajetje, katerega so zgradili zaposleni in ga vse do prevzema upravitelja KTRC Radeče tudi vzdrževali in urejali radeški papirničarji, je bilo sprva namenjeno zagotovitvi požarne varnosti, saj je bazen prvotno služil kot požarni bazen.

A namen se je kaj kmalu razširil v rekreativni, družabni in športni  - bazen je namreč postal prizorišče osvežitve v vročih poletnih dneh, od letošnjega leta dalje pa arhitekturni biser nad papirnico doživel še eno pomembno prelomnico - v naravnem ambientu lahko zaljubljeni pari tudi dahnejo svoj "usodni DA". 

Minulo soboto, 16, junija 2018, sta se kot prva mladoporočenca zapisala v zgodovino Jakob Istenič in Maja Zupan, oba iz Radeč, katera sta civilno sklenila zakonsko zvezo ravno v prijetnem zavetju radeškega bazena. Tudi vreme jima je bilo več kot naklonjeno, ker pa se kopalna sezona še ni pričela, sta ženin in nevesta, skupaj s svati imela na njun posebni dan, bazen samo zase.

"Želela sva, da ima kraj najine poroke tudi simbolni pomen in za naju ga papirniški bazen zagotovo ima. Ne glede na najine poti skozi čas, sva se vsako leto vračala domov, na ta bazen, kjer sva preživela kar nekaj poletnih popoldnevov.

Tam se je lanskega avgusta tudi pričelo kreativno ustvarjanje najinega poročnega dne. Vedela sva, da imava pred seboj čudovito lokacijo, ki ji morava nadet poročni pridih. In sva začela. Od poletja naprej sva tako nabirala ideje, razmišljala, skicirala, risala, brskala po spletu in revijah, spraševala,  izdelovala in iskala primerno dekoracijo, se pri tem veliko naučila, predvsem pa neizmerno uživala v vsakem koraku in pripravi vsakega detajla, ki je krasil najin poročni dan. In teh res ni bilo malo.

Seveda pa nikakor ne bi šlo brez pomoči družine in prijateljev. In ko enkrat daš toliko sebe v nek dogodek, čarobnost, dobra volja, prijetno vzdušje, lepa energija z okusom pravljičnega, ni naključje. Skupaj s svati smo spisali čudovit šestnajsti junij," je vtise strnila novopečena gospa Istenič.

Uradna prostora za sklepanje zakonskih zvez v občini Radeče sta sicer Krajevni urad Radeče in poslovna zgradba Občine Radeče, kot določa 11. člen Pravilnika o sklepanju zakonske zveze in ponovitvi slovesnosti ob jubileju sklenitve zakonske zveze pa se lahko zakonska zveza sklene tudi zunaj uradnih prostorov za sklepanje zakonskih zvez (npr. na splavu, na bazenu, na domačem dvorišču …), ob pravočasni vložitvi vloge, pridobljenem soglasju lastnika zemljišča in poravnavi dodatnih stroškov.

Sedaj, ko je z izvedbo prve poroke na radeškem bazenu, prebit led, so bodoči pari z načrti o skupnem nadaljevanju življenjske poti preko poroke pridobili romantični ambient za preživljanje poročnega slavja – naslednji poročni dan na radeškem bazenu pa bo že 4. avgusta letos.

Fotografije: Tamara Buh, Tjaša Kramar, Špela Žnidaršič

 

 

 

 

Preberite še več člankov - Zanimivosti

Motorji starodobniki: strast Franca Pečnika

Ob 13. uri je svoje konjičke na dveh kolesih postavil na ogled Franc Pečnik, ki jih je ob znatni pomoči zeta Nandija Strnada razpostavil na terasi radeške poslovalnice Petrola ob Kava baru Strnad.

Gaja in Jana - kandidatki za Femme Fatale iz radeškega okoliša

Med finalistkami izbora Femme fatale , ki po izboru bralcev razkriva, katera ženska je najbolj usodno zazanamovala tekoče leto, sta tudi notranja oblikovalka, stilistka in manekenka Jana Koteska iz...

Vrnitev sove velike uharice v naravo

Včerajšnje popoldne je bilo za mladiča velike uharice v starosti komaj pol leta izjemnega pomena, saj se je po 40-dnevnem zdravljenju poškodbe v zavetišču in vnovičnemu učenju letenja, vrnila v...

Adijo, Mladinski klub Radeče, pozdravljena, varna pot v šolo!

Po zaključenem splavarjenju in državnem prazniku se je v centru Radeč pričelo rušenje objekta, ki je marsikateremu občanu v času mladosti predstavljal prizorišče skupnega druženja. Pod radeško šolo,...

Prva poroka na radeškem bazenu

Streljaj od centra mesta Radeče se nad papirniško tovarno v zavetju dreves in arhitekture z nostalgičnim pridihom nahaja Bazen Radeče, ki od letos predstavlja tudi poročno prizorišče.

Katja Kirn: skozi osebne izkušnje do življenjskih spoznanj

V organizaciji SKKK Radeče bo jutri ob 18.uri v Domu PORP svoje življenjske izkušnje, katere so v povezavi z medicinskim sistemom in različnimi boleznimi, skozi predavanje podelila Katja Kirn . Kot...

Luka Knez Lazar: Najmlajši slovenski kuhar v soju Michelinove zvezdice

Mlad Svibanec Luka Knez Lazar je tekom svojega poklicnega usposabljanja svoje kuharske spretnosti razvijal tudi v Andaluziji , na jugu Španije , kjer je v priznanih sevillskih restavracijah usvojil...

Svibanec Alojz Smrgut z nagrado Terne

Kot poroča slovenski tabloid Slovenske novice , se je minuli teden v nagradni igri Terna v 40. krogu sreča nasmehnila tudi občanu Radeč, natančneje Svibancu Alojzu Smrgutu , ki je s pomočjo ženine...

Molat: Predsednica prišla na otok, kavarna zaprta, ker ni vode

Nekaj prebivalcev Svibna, Jagnjenice in Jelovega je v preteklosti že spoznalo lepote neokrnjenega in turistično neobljudenega otoka Molat v Zadarski županiji. Kot poroča lokalni časopis "Zadarski...