Bolj kot se bliža avgust, bolj so v Vrhovem v primežu organizacijskega dela - tudi letos bodo namreč pripravili festival slovenske goveje juhe. Dogodek bo potekal zadnjo soboto v avgustu od 16. ure dalje na rokometnem igrišču v Vrhovem in je odprtega tipa: sodeluje lahko vsak, ki rad kuha slovensko govejo juho in se bo s somišljeniki uspel povezati v skupino treh.
Do 15. avgusta sprejemajo prijave naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali pokličite številko 041 392 394 ali 040 220 518, kot so zapisali v povabilu pa startnina v višini 30 evrov že vključuje tudi dodeljeno goveje meso. Startnino lahko skupine poravnajo ob prihodu ali predhodno na TRR: SI56 0480 2000 3033 118, odprt pri OTP d.d..
In kakšni so pogoji družabnega kulinaričnega druženja s kančkom tekmovalnosti? Juha se bo kuhala na plinskem gorilniku (ki ga mora prinesti skupina s seboj). Po treh urah kuhanja je potrebno juho zakuhati in imeti pripravljeno 8 litrov zakuhane juhe. Zakuha bodo letos rezanci. "Testo lahko pripravite doma, rezance pa boste pripravili na stojnici, ki bo vsako skupino čakala na prizorišču. Jušne dodatke mora vsaka skupina prinesti s seboj, prav tako tudi posodo," sta pojasnila soorganizatorja Prosvetno društvo Vrhovo in PGD Vrhovo.
Ocenjevanje se bo izvedlo kakopak po končanem kuhanju, strokovna komisija pa bo pri dodeljevanju točk ocenjevala najboljšo juho po izgledu in okusu, prav tako tudi urejenost stojnice s celotno ekipo. Zatem bo sledila razglasitev rezultatov (komisija razglasi najboljšo juho in najlepše urejeno stojnico s celotno ekipo) in nato gre juha v pokušino.
"Veselimo se srečanja z vami in pričakujemo pravočasne prijave," so že polni prireditvenega zagona v Vrhovem, ob čemer prijazno dodajajo, da so za vprašanja dosegljivi na št 041 392 394 (Andreja).
