Zanimivosti

Radi delamo dobro 2019 v radeškem Mercatorju

Podelitev-2014V Sloveniji delujejo številna lokalna društva in organizacije, ki pomembno prispevajo k izboljšanju življenja predvsem v manjših krajih inso vez pri sodelovanju z lokalnim okoljem. Zato "najboljši sosed", znana trgovinska družba, letos že četrtič izvaja projekt Radi delamo dobro, h kateremu so se prjavila tudi tri radeška društva.

V 70 izbranih trgovinah po Sloveniji se predstavlja in se za glasove kupcev poteguje 210 lokalnih društev, klubov in organizacij, med katerimi pa so tudi Prostovoljno gasilsko društvo Radeče, Društvo upokojencev Radeče in Klub Mažorete RAP, kateri, vsak zase, upajo na donacijo v višini 1000 EUR preko glasovnic v Marketu Mercator Radeče.

Potrošniki tako v izbranih Mercatorjevih trgovinah med 1. in 30. aprilom ob nakupu prejmejo žeton. Tega oddajo v posebno skrinjico in tako svoj glas namenijo za enega od treh lokalnih društev, ki si po njihovem mnenju zasluži najvišjo donacijo.

V maju bodo po preštetih glasovih prvouvrščenemu društvu namenili po 1.000 evrov, drugouvrščeno društvo bo prejelo darilno kartico v vrednosti 200 evrov, tretjeuvrščeno pa darilno kartico v vrednosti 100 evrov.

Tovrstno zbiranje posebnih žetonov v duhu tekmovalnosti oziroma čim večje številčnosti,  je v Radečah nazadnje potekala spomladi 2014, ko je donacijo prejelo Prostovoljno gasilsko društvo Radeče - tudi po podatkih organizatorja dobrodelne akcije so v preteklih letih največ glasov krajank in krajanov prejela lokalna gasilska društva, nato vrtci, preostala pa so bila druga lokalna društva, kot so društva invalidov, kulturna in športna društva, taborniki in društva upokojencev.

Vabljeni, da tudi občani Radeč do konca tega meseca namenite svoj glas svojemu favoritu: Prostovoljnemu gasilskemu društvu Radeče, Društvu upokojencev Radeče ali Klubu Mažorete RAP.

Share
Ostale novice iz Posavja