Zanimivosti

Gaja in Jana - kandidatki za Femme Fatale iz radeškega okoliša

Femme-fataleMed finalistkami izbora Femme fatale, ki po izboru bralcev razkriva, katera ženska je najbolj usodno zazanamovala tekoče leto, sta tudi notranja oblikovalka, stilistka in manekenka Jana Koteska iz Loke pri Zidanem Mostu in Gaja Prestor, pevka in vizažistka iz Radeč.

Preberi več

Na voljo sredstva za sterilzacijo še 71 mačk v občini Radeče

CATObčina Radeče je skupaj s poslovnima enotama, Veterinarske postaje Laško in Veterinarske postaje Sevnica, sprejela preventivni ukrep sterilizacije mačk, z namenom, da se omeji nekontrolirano razmnoževanje nezaželenih mačjih mladičev, zmanjša število zapuščenih živali in možnost okužb prenosljivih bolezni. Do danes se je za subvencioniran poseg odločilo 29 lastnikov mačk.

Preberi več

Matjaž Han prvi predsednik Kluba posavskih poslancev

KPP1tiskovkaPoslanci v Državnem zboru Republike Slovenije, ki izhajajo iz Posavja oziroma živijo v Posavju, so na včerajšnji tiskovni konferenci v sejni sobi RRA Posavje v Krškem predstavili razloge za ustanovitev t. i. Kluba posavskih poslancev, kateremu bo kot prvi prihodnje pol leta predsedoval Radečan Matjaž Han.

Preberi več

50 do 300 m nad Radečami z letali PC-9M Hudournik

SVPilatusVojaški piloti bodo v tem tednu (do vključno petka) izvajali usposabljanje na štirih smereh med 9. in 15. uro, v četrtek pa od 16. do 20. ure, ob čemer bo zračni prostor nad Radečami seveda bolj kot običajno zaznamovan s hrupom.

Preberi več

Med posavskimi politiki Bogovič uspešen na evrovolitvah

EuroboxZnani so prvi neuradni delni izidi včerajšnjih volitev v evropski parlament. Med kandidati s področja naše regije (Posavja) je bil izvoljen Franc Bogovič, član SLS, ki je bil izvoljen na skupni listi SDS in SLS, s katero so volivci izbrali tudi Romano Tomc in Milana Zvera. Tudi v 6. volilni enoti, kamor z 8. volilnim okrajem spada tudi občina Radeče, smo ravno skupni listi SDS in SLS namenili največ, 31,34 % glasov.

Preberi več

Priprave za rekonstrukcijo ceste Radeče-Zidani Most

Rekonstrukcija-ceste-Radee-ZM20190521Prve, občanom bolj vidne aktivnosti, povezane z rekonstrukcijo cestnega odseka med Radečami in Zidanim Mostom, so se pričele. Bralec Radeškega utripa, Marko Radulović, ki stanuje v bližini, je v objektiv ujel enega od dveh objektov, katera je od lastnikov odkupila Direkcija RS za infrastrukturo in kot je razvidno iz fotografije, potekajo rušitvena dela.

Radi delamo dobro 2019 v radeškem Mercatorju

Podelitev-2014V Sloveniji delujejo številna lokalna društva in organizacije, ki pomembno prispevajo k izboljšanju življenja predvsem v manjših krajih inso vez pri sodelovanju z lokalnim okoljem. Zato "najboljši sosed", znana trgovinska družba, letos že četrtič izvaja projekt Radi delamo dobro, h kateremu so se prjavila tudi tri radeška društva.

Preberi več

Regijske mednarodne vojaške vaje tudi okrog in nad radeško občino

SSV-izjava-za-javnost-10052019lovenska vojska skupaj z vojskami petindvajsetih zavezniških in partnerskih držav danes začenja regijske mednarodne vojaške vaje, namenjene večji usposobljenosti pri zagotavljanju varnosti in ohranjanju miru v regiji. Vaje bodo trajale do 22. junija, do takrat pa je ponekod po Sloveniji pričakovati povečan promet vojaških vozil in prelete letal, tudi okrog in nad območjem občine Radeče.

Preberi več

Pust, pust - veselih ust!

2019-03-05PVSP-Pust-201901Pustni čas je tisto obdobje leta, ko si vsi privoščimo malce več norčavosti in razigranosti kot ob običajnem vsakdanu. Ne le otroci v radeški šoli in v vrtcu, tudi marsikatere delovne organizacije na pustni dan zaživijo v nekoliko navihanem rapoloženju.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja