Zanimivosti

Prometna nesreča v Svibnem

112Malce po deseti uri dopoldan so se po Radečah razlegali zvoki siren: na pomoč so hiteli reševalci Nujne medicinske pomoči, da bi pomagali udeleženim v prometni nesreči na Svibnem.

Preberi več

V petek brez elektrike

No-electricyElektro Ljubljana, DE Elektro Trbovlje, Nadzorništvo Radeče obvešča cenjene odjemalce, ki prejemajo električno energijo iz TP Kolenov graben in TP Petrol Radeče, da bodo v petek, 25. 08. 2017, med 8.00 in 14.00, brez električne energije, zaradi nujnih del na napravah visoke napetosti, in se vnaprej zahvaljuje za razumevanje.

Električarji rešujejo posledice neurja

Neurje-elektrikaDa v času, ko se razbesni narava, pogosto ne sedijo križem rok električarji, se je izkazalo ob današnjem prehodu vremenske fronte, ki je povzročila krajevna neurja tudi v Radečah in Zidanem mostu.

Preberi več

Prometna nesreča v Čimernem

112Sinoči je malce pred sedmo uro zvečer voznik v osebnem vozilu v naselju Čimerno v občini Radeče zapeljal s cestišča, ob čemer se je avtomobil prevrnil na streho.

Preberi več

Na Močilnem prebiva državni matematični prvak

Jure-KorbarNa 17. državnem tekmovanju dijakov srednjih tehniških in strokovnih šol v znanju matematike je mlad bistroumnež z Močilnega, Jure Korbar, pometel z vso konkurenco med 3. letniki in postal državni matematični prvak.

Preberi več

Palačinkasti pravljični trenutki

1500237111241752209646227903436206960578220oNa pragu novembra, ko so se t.i. krompirjeve počitnice zaključile in so otroci znova zakorakali v vrtec in šolo, sta Društvo prijateljev mladine Radeče in Knjižnica Radeče pripravila pravljično urico, ki ni bila takšna kot običajno.

Preberi več

Druženje radeških maškar

DSC00062Društvo prijateljev mladine Radeče je na pustno soboto pripravilo tradicionalno otroško maškarado skozi radeške ulice in nato v Domu PORP.

Preberi več

Svibanec Alojz Smrgut z nagrado Terne

smrkKot poroča slovenski tabloid Slovenske novice, se je minuli teden v nagradni igri Terna v 40. krogu sreča nasmehnila tudi občanu Radeč, natančneje Svibancu Alojzu Smrgutu, ki je s pomočjo ženine srečne roke prejel robotski sesalnik.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja