Zanimivosti

Ob radeškem pokopališču razbil okenska stekla in vlomil v avto

radece-pokopalisceMinulo soboto so policisti obravnavali vlome v tri vozila, pri čemer je storilec na vseh treh vozilih razbil okenska stekla. Dva vloma sta se pripetila v Slovenskih Konjicah, en pa v Radečah -  v slednjem je bila iz vozila ukradena torbica z dokumenti. Vsa tri vozila so bila parkirana na območju pokopališč.

 

 

 

Novoletno darilo 2020: izžrebana sedmica, listek vplačan v Radečah

Loto-RadeceV prvem letošnjem kolu Lota so ravno na prvi dan leta 2020 izžrebali sedmico v vrednosti 1.713.577,07 evrov, srečnež pa je po podatkih Loterije Slovenije loterijski listek z dobitno kombinacijo številk 10, 13, 17, 22, 28, 29 in 30, vplačal v Radečah, je navedeno na uradni spletni strani Loterije Slovenije.

Preberi več

Brez elektrike odjemalci kar 57 transformatorskih postaj!

EL-LJsimbolinaintervencijaVčerajšnje močno deževje in sunki vetra so znova botrovali h kratkotrajnemu izpadu električne energije, ki se je zgodil ob 14:37.  Po neuradnih podatkih je razlog za prekinitev bilo znova podrto drevo, in sicer na območju Sopote - znotraj občine Zagorje ob Savi.

Preberi več

KRONIKA: Vlomljeno v stanovanjsko hišo

Policija-avtomobilPolicisti policijske uprave Celje so na območju, ki ga pokrivajo, včeraj obravnavali tri vlome v stanovanjske hiše, enega na območju Radeč in dva na območju Petrovč. V Radečah pogrešajo uro in nakit.

Vir: PU Celje

Policija na temo drog v Prevzgojnem domu Radeče

PolicijaGHBMed varnostno pomembnimi dogodki, ki so so v preteklih dveh tednih zgodili na območju Policijske postaje Laško, je tudi obravnava pristojnih v Prevzgojnem domu Radeče v povezavi z drogami. V enem primeru so zasegli drogo, za katero je obstajal sum, da je prepovedana konoplja, v enem primeru pa je se je gojenec predoziral z drogo, ki naj bi bila tekoči ekstazi oziroma droga GHB.

Preberi več

Na Hotemežu zasegli Mercedesa

PolicijaFOTOPolicisti so pretekli četrtek v naselju Hotemež izvajali meritve hitrosti. Med delom so izmerili voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes, tip AMG, kateri je v naselju vozil s hitrostjo 108 km/h. Med postopkom so policisti ugotovili, da je voznik v cestnem prometu vozil osebni avtomobil brez vozniškega dovoljenja. Vozilo so kršitelju zasegli in zoper njega podali obdolžilni predlog na OS Celje. Vir: PU Celje

Tatvina nafte v Radečah

Kraja-nafte-simbolinaS področja kriminalitete so včeraj v Radečah policisti Policijske uprave Celje obravnavali tatvino nafte. Neznani storilec jo je dobrih 200 litrov ukradel iz rezervoarja tovornega vozila.

Vir: PU Celje

Sunki vetra in dež privedli do izpada električne energije

EL-LJsimbolinaintervencijaV včerajšnjem poznem popoldnevu in večeru je marsikdo na območju Radeč, predvsem od Njivic navzgor, proti dolini Sopote, zaznal kratkotrajne izpade električne energije. Dobava le-te je bila motena zaradi poškodb na elektrovodih, katere je povzočilo padlo drevo na območju Podkuma.

Preberi več

Potres zajel 20 občin, tudi radeško

Komandna-soba1Ne, tla se niso zamajala - vsaj ne toliko, da bi to občutili prebivalci našega okoliša. Naslov novice nakazuje, da je v včerajšnjem dopoldnevu potekala regijska vaja Potres - Zahodna Štajerska 2019, z namenom, da se preveri in izboljša pripravljenost za učinkovito in usklajeno delovanje različnih sil za zaščito, reševanje in pomoč ob potresu.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja