Zanimivosti

Klikajte tudi Radečani: zaživel je števec okužb preko samoporočanja

covidsamoporocanjeVčeraj sta Dewesoft in AFormX skupaj s svojimi prijatelji spletno življenje vdihnila neodvisni strani za zbiranje in prikazovanje podatkov o okužbi Covid-19 v Sloveniji. Ustvarili so števec okužb, po katerem bo možno oceniti realno stanje epidemije po občinah in regijah v Sloveniji, vsak posameznik pa lahko izvede vnos bodisi le sam zase bodisi za celo družino istega gospodinjstva.

Preberi več

Podjetja in posamezniki: kako do brezplačnih zaščitnih mask?

modelbrezplacnazascitnamaskaV Posavju je po zadnjih podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje s SARS-CoV-2 (COVID-19) okuženih sedem oseb; po dva iz Brežic in Sevnice ter trije iz občine Bistrica ob Sotli. Boste lahko mirno spali, če se okužba s koronavirusom zgodi vam ali vašim bližnjim, sami pa veste, da niste storili vsega, kar je v vaši moči, da bi to preprečili? Eno od takih dejanj, s katerimi se izvaja preventiven ukrep, je tudi zagotovitev BREZPLAČNIH zaščitnih mask!

Preberi več

Prebujanje v nedeljsko jutro: sneg in potres

razpokapotres2Medtem, ko se se zgodaj zjutraj z neba vrtinčili kar zajetni kosmi snežink, katerih v drugi polovici marca sicer nismo vajeni, in pobelili zlasti višje ležeča območja tudi radeške občine, so ob 6.24 seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili potres magnitude 5,1 v bližini Zagreba (Hrvaška), 115 km vzhodno od Ljubljane. Sledili so številni popotresni sunki.

Preberi več

Intervencije policistov pred razglasitvijo epidemije

prevzgojni-dom-radecePreden je bila pred dobrim tednom dni razglašena epidemija zaradi virusa COVID19, ki ogroža celoten svet, so tudi na območju občine Radeče imeli policisti nekaj dela: pobeg gojenca, prometna nesreča s pobegom, sprožena "panik tipka" na bencinskem servisu Petrol, povoženje divjadi in pred nekaj dnevi tudi kršenje javnega reda in miru z grožnjami sosedom.

Preberi več

Prekinjena dobava električne energije: TP Močilno-NNO Strnad

EL-LJsimbolinaintervencijaElektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Trbovlje - Nadzorništvo Radeče obvešča odjemalce, da bo jutri, v petek dne 13.3.2020 od 8:30 do 12. ure zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz transformatorske postaje Močilno - nizkonapetnostno omrežje Strnad. V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena. Elektro Ljubljana d.d. se svojim odjemalcem zahvaljuje za razumevanje.

Koronavirus: v Radečah odpovedujejo prireditve

domkulture1Po Uredbi o prepovedi zbiranja v zaprtih prostorih za več kot 500 ljudi zaradi omejitve širjenja novega koronavirusa, ki se je glede na sklep seje Sveta za nacionalno varnost s torkom iz 500 znižal na 100 ljudi, v teh dneh potekajo odpovedi kar nekaj dogodkov tudi v občini Radeče.

Preberi več

Do Planine mimo Radeč zaradi popolne zapore ceste Rimske Toplice-Jurklošter

zidani-mostobvozplaninajurklostergracnicazaradizaporerimsketoplicejurklosterKot poroča Prometno-informacijski center za državne ceste, bo do te nedelje, 8. marca, za promet popolnoma zaprta cesta Rimske Toplice-Jurklošter. Zapora se zaradi obnove železniške proge začne na R3 680 (Gračnica), obvoz pa je urejen po državnih cestah. Do Gračnice je možno priti, če ob prečkanju prvega mostu čez Savinjo v Zidanem Mostu zavijete levo, do Planine in Jurkloštra pa mimo Zidanega Mostu ter Radeč do Sevnice in nato do želenega cilja.

Topli dnevi so pripeljali tudi sladoledarja nazaj v Radeče

ediZ včerajšnjim dnem je sladoledar v Radečah znova dvignil rolete in z raznobarvnimi in z različnimi okusi sladoledov začel privabljati k sladkanju s priljubljeno ledeno sladico. Kot pravi Veso, ki se smeji iznad vitrine s sladoledi, bo tudi v letošnji sezoni na voljo bogata izbira, vsake toliko časa pa bodo goste presenetili s pokušnjo česa novega, še nepreizkušenega. Ne glede na to, kakšno je vreme, Sladoledarnica Edi vas bo vesela in vam radodarno namenila vaše najljubše mrzle kepice.

Moški na cesti, kraja v Mercatorju, brez plačila hrane iz Križišča, avto v globel in divje v vrhovškem lokalu

POLICIJA-RADEEZadnja dva tedna meseca februarja je bilo v Radečah in okolici pestro, saj so imeli možje postave kaj početi. V torek, 18. februarja, so bili policisti obveščeni, da na cesti pri radeškem bencinskem servisu leži moški. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je pri hoji padel starejši moški in se poškodoval, zato se je policistom kmalu pridružil zdravnik iz ZD Radeče, ki je moškemu nudil zdravniško pomoč.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja