Svet podjetništva

Novo: vina in kulinarika Posavja na enem mestu, med njimi tudi Gostilna Jež

gostilnajezV iztekajočem se mesecu, ki se je zapisal v slovensko zgodovino predvsem kot čas koronavirusa, je zaživel projekt Vina Posavja mladega podjetja iz sosednje Sevnice ProVino. Na enem mestu so odslej zbrani ponudniki najbolj kakovostnih vin iz Vinorodne dežele Posavje in nosilci kulinarične ponudbe - med slednjimi je tudi Rok Martinčič, ki nadaljuje družinski posel v Gostilni Jež na Jagnjenici.

Mimogrede, Gostilna Jež je zaradi izrednih razmer, ki trenutno vladajo tudi v radeški občini, v nedeljo začela dostavljati hrano na dom ter tako stopila nasproti vsem, ki pogrešajo gostilniško pripravo domačih okusov. Kako drugače poimenovano kot corona dostavo malic ter ostalih jedi lahko podjetja in posamezniki naročijo pri jagnjeniškem gostincu, ki lokalno pripravljene dobrote pri naročilu nad 20 evrov pripelje brezplačno, sicer pa za simbolični evro.

Gostilna Jež, ki ima častitljivih 115 let trajajočo družinsko tradicijo, je sicer opisana tudi v knjigi - gastronomskem vodniku Gault & Millau 2020, s čimer se je uvrstila v elitni razred najboljših 157 restavracij, poleg 57 vinarjev in 12 malih pivovarnarjev ter 20 kmečkih turizmov in 76 zbirališč, in je del uspešne zgodbe Okusi Posavja.

"Cilj portala Vina Posavje je povečanje prepoznavnosti vin in kulinarike iz Vinorodne dežele Posavje (Bizeljsko-sremič, Dolenjska, Bela Krajina). Namenjen je vsem ljubiteljem vin in kulinarike, predvsem pa vinskim trgovcem, gostinskim ponudnikom, sommelierjem in natakarjem v pomoč pri izbiri posavskih vin. S tem spodbujamo (s)poznavanje lokalnih/regionalnih posavskih vin in njihovo vključevanje v gastronomsko ponudbo, " pravi ustanovitelj spletne strani Rok Petančič.

Rok Petančič, še vedno sinonim za razvoj turizma v občini Sevnica, je dolga leta delal kot svetovalec za področja kulture, kulturne dediščine in razvoja turizma ter kot skrbnik gradu Sevnica, na svoji življenjski in karierni poti pa postopoma spoznaval, da je vinarstvo področje, ki mu postaja vse bolj blizu. Tudi v vlogi vodje projekta Modra frankinja in s pridobitvijo naziva sommelier II. stopnje.

"Naj portal postane stičišče ljubiteljev posavskih vin in kulinarike", je v zaključku obvestila za javnost zapisal Petančič, ki je obenem še povabil k spremljanju nove spletne strani Vina Posavja.

Jagnjeniškemu gostincu Roku Martinčiču tudi Radeški utrip privošči seveda čim več prometa - sloves si je družina skozi več generacij že ustvarila v pozitivni luči, naj pa se le-ta nadgradi še na račun novoustanovljene spletne strani Vina Posavja!

Share
Ostale novice iz Posavja