Svet podjetništva

Srebrno nacionalno priznanje Muflonovim inovatorjem

GZSRegpodelitev-inovacij01V okviru Dneva inovativnosti je na Brdu pri Kranju Gospodarska zbornica Slovenije 25. septembra že 17-ič podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih.
Med prejemniki so tudi posavski inovatorji. Srebrno priznanje so za modularne odlepljive tapete prejeli inovatorji Barbara Sušin, Irena Kampuš, Matjaž Verdev in Nataša Plauc iz družbe Muflon d.o.o.
 
V Katalogu prejemnikov nacionalnih priznanj GZS za inovacije 2019, ki je bil izdan ob tej priložnosti, je zapisano: Velika večina tapet, ki jih trenutno najdemo na tržišču, je izdelana v roli, dimenzij okoli 0,5 x 5 m in nima nanesenega lepila, tako da mora uporabnik lepilo nanesti pred nanosom tapet. Muflonove nove modularne tapete predstavljajo inovacijo, saj so izdelane v velikosti 30 x 30 cm, njihova ključna razlika od drugih tapet pa je dejstvo, da si bo iz predhodno odtisnjenih oblikovnih rešitev (gradnikov) uporabnik lahko sam kreiral oblikovno rešitev za svoj osteno in jo s prerazporejanjem gradnikov po določenem času po želji tudi spremenil. Na tapete je že nanešeno lepilo, zato so pripravljene za takojšen nanos na steno. Tapete so izdelane iz posebnega materiala, ki omogoča dihanje tapet, dimenzionalno stabilnost, enostavno odstranjevanje tapet in ponovno uporabo tapet.

Prav tako srebrno priznanje so za visoko učinkovit venturijev element za uporabo v farmaciji in procesni industriji v družbi Numip d.o.o. prejeli inovatorji Matej Pleterski, Domen Zorko, Žiga Jeraj in Jože Umek.

Bronasto priznanje so za imitacijo patinirane starane medenine prejeli inovatorji iz razvojne skupine sevniškega Stillesa.

Vir: GZS

Foto: Posavski obzornik (regionalna podelitev priznanj na Gradu Rajhenburg, junij 2019)

Share
Ostale novice iz Posavja