Svet podjetništva

Z Muflonovimi odlepljivimi tapetami do zlatega priznanja za inovativnost

GZSRegpodelitev-inovacij01GZS Posavska gospodarska zbornica, Krško je na gradu Rajhenburg v Brestanici že šestnajstič podelila regionalna priznanja najbolj inovativnim, tokrat rekordnih 16 priznanj – dve zlati, šest srebrnih in osem bronastih. Zlato priznanje je prejelo tudi hčerinsko podjetje radeške papirnice, Muflon d.o.o.

Komisija, kateri predseduje doc. dr. Tomaž Žagar iz podjetja GEN, je na regionalni razpis prejela 16 inovacijskih prijav iz 14 podjetij z več kot 45 inovatorji.

Zbrane na podelitvi so uvodoma nagovorili predsednik upravnega odbora posavske zbornice, Danijel Levičar, župan Občine Krško, mag. Miran Stanko in izvršni direktor GZS Mitja Gorenšček.

Z izbrano vezno besedo je podelitev povezovala Petra Rep Bunetič, z glasbenim programom pa sta ga obogatila violinistka Nina Pirc in kitarist Miha Koretič.

Za inovacijo Odlepljive tapete so zlato priznanje, ki je ponosa vredno tudi z vidika gospodarstva v občini Radeče, prejeli Barbara Sušin, Irena Kampuš, Matjaž Verdev in Nataša Plauc iz radeškega podjetja Muflon, slavnostne podelitve pa se je udeležil tudi direktor proizvodnje v Radeče Papir Nova, Tomaž Režun.

Na dnevu inovativnosti, ki bo 25. septembra na Brdu pri Kranju, se bodo za nacionalna priznanja potegovale štiri posavske inovacije – obe zlati, iz podjetja Muflon in iz podjetja Numip PE Krško ter srebrni iz podjetij Stilles in TPV PE Brežice.

Vir in foto: Peter Pavlovič

Share
Ostale novice iz Posavja