Svet podjetništva

Zlato priznanje inovatorjem iz Radeče papir Nova d.o.o.

GZS-zlata-inovacija-KrkoGrad Rajhenburg je včeraj gostil podelitev priznanj najboljšim inovacijam regije Posavje za leto 2018, na katerem so se s prejemom zlatega priznanja ter s tem uvrstitve na državno raven ocenjevanja proslavili tudi radeški papirničarji.

Na prireditvi, ki poudarja pomen inovacij in inovacijske dejavnosti kot ključnih dejavnikov konkurenčnosti za slovenska podjetja, sta med štirimi prejemniki najvišjih, zlatih priznanj, inovatorja iz podjetja Radeče papir Nova, d.o.o. – Dušan Kolman in Marko Novak. Inovatorji so tisti, ki prinašajo v podjetje sveže ideje, zamisli in rešitve, prav njuna inovacija »Raztopina za obdelavo papirja in postopek površinske obdelave papirja za izboljšanje jakosti in odpornosti papirja« pa se je izkazala za tako prodorno, da je prepričala osemčlansko osemčlansko Komisijo za ocenjevanje inovacij pri GZS OZ Posavje, Krško.

Priznanja se podeljujejo dvostopenjsko in ker je radeška papirnica med prejemniki najvišjega števila točk na regionalni ravni, se uvršča v sam državni vrh inovatorjev, kar pomeni, da se bo na septembrski podelitvi na nacionalnem nivoju potegovala za čim višjo uvrstitev še s področja vseslovenske inovativnosti.

Slavnostne podelitve na brestaniškem gradu se je udeležilo pet zaposlenih, kateri sestavljajo sicer šestčlansko ekipo razvoja ter proizvodnje PS5 Radeče papir Nova d.o.o (na fotografiji od leve proti desni): Marko Novak, Barbara Sušin, Maks Pregrad, Brane Bajc in Dušan Kolman (ter Sabina Medvešek, ki ni bila prisotna na podelitvi)  – ti so iz rok mag. Sonje Šmuc (generalne direktorice Gospodarske zbornice Slovenije) in Martina Novšaka (predsednika Gospodarske zbornice Slovenije, Območne zbornice Posavje, Krško) prevzeli listino z laskavim nazivom.

Na tradicionalni, že petnajsti podelitvi priznanj najboljšim posavskim inovatorjem pa sta bila prisotna tudi predstavnika vodstva radeške papirnice, direktor proizvodnje, Tomaž Režun in direktor financ in računovodstva, mag. Leopold Povše.

Več o 16. nacionalni podelitvi nacionalnih priznanj najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih, ki bo septembra potekalo v okviru Dneva inovativnosti, boste lahko prebrali v jesenskem času.

Foto: Posavski obzornik

 

 

Share
Ostale novice iz Posavja