Svet podjetništva

Iz rok Dedka Mraza 164 daril otrokom radeške občine

DPM-D-8800x533Društvo prijateljev mladine Radeče je v tem začetku in koncu tedna pripravilo obdarovanje predšolskih otrok, začenši z obiskom Dedka Mraza v centru mesta. V ponedeljek popoldan so namreč v dveh terminih izvedli dogodek, katerega najmlajši vsako leto nestrpno pričakujejo.

Za kulturno obarvan in smeha poln uvod so s predstavo Sedem kur in lisica poskrbele članice gledališke skupine Kure Gledališkega društva Radeče s spremljavo na kitari (Klemen Nikolič).

Po končani igri so bile vse mlade oči uprte proti vratom v dvorano radeškega kulturnega doma, skozi katera je vstopil težko pričakovan dobri mož. S pomočjo ljubiteljskih igralk Kur je nato obdaril skupno kar 120 otrok. Razdeliti pa mora še 44 daril, katera bo predal otrokom v Vrhovem in na Svibnem.

V današnjem popoldnevu bo Dedek Mraz tako obiskal še otroke z Vrhovega – program po tradiciji pripravijo kar otroci gledališke skupine vrhovškega prosvetnega društva za preostale prijatelje otroke, kot zadnji pa bodo obdarjeni otroci, ki prebivajo na območju Krajevne skupnosti Svibno, in sicer v ponedeljek, 23. decembra v prostorih tamkajšnje podružnične šole, ob čemer prav tako svibenski učenci pripravijo spremljajoč kulturni program.

Sredstva za nakup darila, vrednost katerega se giblje okrog deset evrov zagotavlja Občina Radeče, ki tudi sofinancira delovanje Društva prijateljev mladine Radeče. Skupno 164 darilom so se pridružila še 3 samoplačniška - za ta so starši sami izrazili željo, da jih Dedek Mraz nameni njihovim otrokom, katerim sicer po starosti ne pripada več, imajo pa mlajše sorojence in da je dogodek obdarovanja "darilno enakopraven" je DPM Radeče stopilo naproti želji staršev, je povedal Martin Simčič, predsednik DPM Radeče, ki je obdarovanje minuli ponedeljek spremljal z balkonskega dela dvorane v družbi nekaterih preostalih prostovoljcev DPM Radeče in gasilcev, ki so poskrbeli za požarno varovanje prireditve.

 

Share
Ostale novice iz Posavja