Drugi športi

Radeškim karateistom 13 medalj in zlat pokal v Leibnitzu

4Na zadnjo majsko soboto se je v Avstriji v mestu Leibnitz odvijalo mednarodno karate tekmovanje, katerega se ga je udeležilo enajst držav, znotraj teh pa kar 61 karate klubov oziroma 295 odličnih tekmovalcev, iz česar ni težko sklepati, da je bila konkurenca močna.

Karate klub Radeče je tokrat nastopal z 10-člansko ekipo izkušenih tekmovalcev, ki so z izjemnimi nastopi obogatili klub z odličnimi uvrstitvami, in sicer s tremi osvojenimi 1. mesti, dvema osvojenima 2. mestoma ter štirimi 3. mesti, kar skupno predstavlja novih 13 medalj ter pokal za 1. mesto v disciplini kata tim.

Zlate medalje so osvojili Dominik Krajšek (kata), Anže Tratar (kata) in ekipa Radeče tim 1  v sestavi Lili Kramar, Anže Tratar, Dominik Krajšek.

Srebrnega odličja se je razveselila v posamični konkurenci Pia Patricia Breznikar (kata) in v ekipni  Radeče tim 2 v sestavi Erik Esih, Gašper Jevševar, Vili Kramar.

Medalje bronastega leska so si prislužili, vsi v disciplini kata: Gašper Jevševar, Vili Kramar,  Elmin Šemić in Anže Tratar.

Visoko, na 4.-5. mesto sta se uvrstila tudi Ema Ržen in Aljoša Kramar.

»To je zelo velik uspeh tako za vsakega posameznika, kot tudi za klub in za kraj Radeče, še posebej pa so rezultati kot odraz dobrega dela največja nagrada za trenerski tim. Kot odlična ekipa v mednarodni konkurenci smo pokazali zelo lepe nastope ter bili za to nagrajeni z zadovoljstvom kot tudi osvojenimi odličji,« pravi Aljoša Kramar, predsednik Karate kluba Radeče, ki je dejal, da je bilo tekmovanje v Leibnitzu tudi z vidika organizatorjev izjemno dobro pripravljeno.

V imenu celotnega kluba je vsem izrazil še svoje osebne in klubske čestitke ter se zahvalil Občini Radeče in Adriatic Slovenici d.d. za nenehno podporo, prav tako pa tudi staršem za zaupanje in spodbujanje njihovih aktivnosti.

Vir in foto: Karate klub Radeče

Share
Ostale novice iz Posavja