Atletika

Prvo mesto za Aljaža Renka na mitingu v Šentjerneju

Screenshot20190821-214229Atletski klub Šentjernej je v okviru prireditev ob tamkajšnjem občinskem prazniku organiziral 19. atletski miting "Jernejevo" in memorial Poldeta Bučarja za vse kategorije, katerega se je udeležilo več kot 250 atletov iz več kot 35 klubov in šol Slovenije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške in Srbije. V mladinski kategoriji v teku na 800m je Aljaž Renko iz Atletskega kluba Radeče suvereno zmagal.

Športno prireditev, ki je potekala na atletskem stadionu ob šentjernejski osnovni šoli, sta odprla župan Občine Šentjernej, Radko Luzar in predsednik šentjernejskega atletskega kluba, Jože Vrtačič, nato pa so sledile tekmovalne preizkušnje.

Odlično se je izkazal Aljaž Renko, ki je zastopal Atletski klub Radeče v kategoriji mladincev in v teku na 800 m dosegel čas 2.01,11, s katerim je osvojil najvišjo stopničko na zmagovalnem odru. Njegova disciplina je sicer tek na 1500 m, je pa bila po besedah Stanka Renka uspešna udeležba na šentjernejskem mitingu odličen test pred nadaljevanjem jesenske sezone na stezi.

Vir: AK Radeče in AK Šentjernej

Foto: AK Radeče

- Aljaž v teku na 800 m 

- Aljaž na zmagovalni stopnički

Share
Ostale novice iz Posavja