Atletika

Razglasitev najboljših radeških atletov

Screenshot20180114-211423Atletski klub Radeče je s slovesnostjo zaključil izredno atletsko sezono 2017, ob tem pa razglasil najboljša atleta v moški in ženski kategoriji ter izpostavil nekaj uspešnih posameznikov.

Preberi več

Aljaž Renko zmagal v Varaždinu

AK-RadeeNovoletni-tekMlada upa Atletskega kluba Radeče, Aljaž in Manca Renko, sta nastopila na jubilejnem 40. teku ob vstopu v novo leto v Varaždinu.

Preberi več

Rmanova in Renkova bronasti v Novi Gorici

AK-Radee-NG01minV soboto, 7. oktobra, in nedeljo, 8. oktobra, je v Novi Gorici potekal Atletski pokal Slovenije v mnogoboju za vse kategorije, od članov do pionirjev. Atletski klub Radeče sta, med najbolj univerzalnimi atletinjami v Sloveniji, tokrat zastopali, Nina RMAN med mlajšimi mladinkami in Manca RENKO pri pionirkah U- 14 ter osvojili dve medalji

Preberi več

Bronasta Manca Renko v skoku v daljavo

AK-RadeeBronasta-MRenko-skok-v-daljavo-NMV Novem mestu je v soboto in nedeljo potekalo državno prvenstvo za pionirje in pionirke U-14 in U-12 v atletiki, na katerem so člani Atletskega kluba Radeče dobro nastopili.

Preberi več

Atletski upi petkrat na stopničkah v Žalcu

Medtem ko se radeški športniki v kraljici športa redno pripravljajo na tekmovanja in se jih udeležujejo širom Slovenije, zagona ne manjka niti najmlajšim iz Atletskega kluba Radeče.

Prvo soboto junija so otroci zelo uspešno nastopili na atletskem mitingu v Žalcu, ki je potekal v duhu Aleševega memoriala.

Med osmimi uvrstitvami so mladi upi radeške atletike kar petkrat stopili na zmagovalne stopničke, najbolje sta se odrezala Pia Mesec z zlato in srebrno medaljo in Jonas Wetz s srebrno in bronasto, Mark Mavko pa se je ob sicer nehvaležnem 4. mestu razveselil osvojitve osebnega rekorda.

Rezultati:

Pri deklicah, starih 8 in 9 let :

Pia Mesec:  1. mesto v teku na 150 m (25,17 s)

Pia Mesec:  2. mesto v skoku v daljavo (3,31 m)

 

Pri dečkih, starih 8 in 9 let :

Jonas Wetz:  2. mesto v metu vortexa (31,16 m)

Jonas Wetz:  3. mesto v skoku v daljavo (3,36 m)

 

Pri dečkih, starih 10 in 11 let :

Max Slatinek:  2. mesto v metu vortexa (29,00 m)

Max Slatinek:  4. mesto v skoku v daljavo (3,18 m)

 

Pri dečkih, starih 12 in 13 let :

Mark Mavko:  4. mesto v metu vortexa (47,67 m - osebni rekord)

Mark Mavko: 5. mesto v skoku v daljavo (3,84 m)

 

Udeležba na tekmovanju, ki je za piko na i tudi uspešna, vodilne v radeškem atletskem klubu posebej veseli, saj s tem lokalna zgodba o njihovem priljubljenem športu postaja vse bolj popolna.

Doseženim rezultatom ob bok pa se postavlja še dejstvo, da trenutno najmočnejša mladinska selekcija dobiva v ozadju prave tekmovalce, ki so pripravljeni pridno trenirati za čim boljše rezultate.

Foto: AK Radeče

 

 

Nina Rman državna prvakinja v metu kopja

Nina-Rman-dravna-prvakinjaNa Ptuju je v soboto in nedeljo potekalo državno atletsko prvenstvo za starejše mladinke in mladince, na katerem se je uspeha najbolj veselila Nina Rman iz Atletskega kluba Radeče.

Preberi več

Splavarjev tek

Najbolji-na-13-splavarjevem-tekuAtletski klub Radeče je v petek, 23. junija organiziral 13. Splavarjev tek, kateri je potekal tudi v sklopu tekaške serije Dolenjski teki za pokal Vzajemna.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja