Atletika

Rmanova in Renkova bronasti v Novi Gorici

AK-Radee-NG01minV soboto, 7. oktobra, in nedeljo, 8. oktobra, je v Novi Gorici potekal Atletski pokal Slovenije v mnogoboju za vse kategorije, od članov do pionirjev. Atletski klub Radeče sta, med najbolj univerzalnimi atletinjami v Sloveniji, tokrat zastopali, Nina RMAN med mlajšimi mladinkami in Manca RENKO pri pionirkah U- 14 ter osvojili dve medalji

Preberi več

Bronasta Manca Renko v skoku v daljavo

AK-RadeeBronasta-MRenko-skok-v-daljavo-NMV Novem mestu je v soboto in nedeljo potekalo državno prvenstvo za pionirje in pionirke U-14 in U-12 v atletiki, na katerem so člani Atletskega kluba Radeče dobro nastopili.

Preberi več

Nina Rman državna prvakinja v metu kopja

Nina-Rman-dravna-prvakinjaNa Ptuju je v soboto in nedeljo potekalo državno atletsko prvenstvo za starejše mladinke in mladince, na katerem se je uspeha najbolj veselila Nina Rman iz Atletskega kluba Radeče.

Preberi več

Atletski upi petkrat na stopničkah v Žalcu

Medtem ko se radeški športniki v kraljici športa redno pripravljajo na tekmovanja in se jih udeležujejo širom Slovenije, zagona ne manjka niti najmlajšim iz Atletskega kluba Radeče.

Prvo soboto junija so otroci zelo uspešno nastopili na atletskem mitingu v Žalcu, ki je potekal v duhu Aleševega memoriala.

Med osmimi uvrstitvami so mladi upi radeške atletike kar petkrat stopili na zmagovalne stopničke, najbolje sta se odrezala Pia Mesec z zlato in srebrno medaljo in Jonas Wetz s srebrno in bronasto, Mark Mavko pa se je ob sicer nehvaležnem 4. mestu razveselil osvojitve osebnega rekorda.

Rezultati:

Pri deklicah, starih 8 in 9 let :

Pia Mesec:  1. mesto v teku na 150 m (25,17 s)

Pia Mesec:  2. mesto v skoku v daljavo (3,31 m)

 

Pri dečkih, starih 8 in 9 let :

Jonas Wetz:  2. mesto v metu vortexa (31,16 m)

Jonas Wetz:  3. mesto v skoku v daljavo (3,36 m)

 

Pri dečkih, starih 10 in 11 let :

Max Slatinek:  2. mesto v metu vortexa (29,00 m)

Max Slatinek:  4. mesto v skoku v daljavo (3,18 m)

 

Pri dečkih, starih 12 in 13 let :

Mark Mavko:  4. mesto v metu vortexa (47,67 m - osebni rekord)

Mark Mavko: 5. mesto v skoku v daljavo (3,84 m)

 

Udeležba na tekmovanju, ki je za piko na i tudi uspešna, vodilne v radeškem atletskem klubu posebej veseli, saj s tem lokalna zgodba o njihovem priljubljenem športu postaja vse bolj popolna.

Doseženim rezultatom ob bok pa se postavlja še dejstvo, da trenutno najmočnejša mladinska selekcija dobiva v ozadju prave tekmovalce, ki so pripravljeni pridno trenirati za čim boljše rezultate.

Foto: AK Radeče

 

 

Splavarjev tek

Najbolji-na-13-splavarjevem-tekuAtletski klub Radeče je v petek, 23. junija organiziral 13. Splavarjev tek, kateri je potekal tudi v sklopu tekaške serije Dolenjski teki za pokal Vzajemna.

Preberi več

Radeški atleti na Vučkovem memorialu v Kranju

2017-06-10MRenko-2mesto-Kranj--MINČlani Atletskega kluba Radeče so nastopili na največjem (mednarodnem) atletskem mitingu v Kranju - izkupiček mladih atletov na Vučkovem memorialu zajema tri medalje in en osebni rekord.

Preberi več

Radeška atletska mladina zopet odlična

AK-Radee2mesto-MRizmal-Celje--kopijaV nedeljo, 14. maja, je v Celju potekal Atletski pokal Slovenije za mlajše mladince in mladinke v atletiki, na katerem so radeški atleti osvojili dve srebrni medalji in dve četrti mesti.

Preberi več

Radeški starejši mladinci na državnem atletskem tekmovanju

Alja-1500-Ljubljana-DP-st-mladinci-ekipnoV nedeljo, 28. maja, je v Ljubljani potekalo ekipno državno prvenstvo za starejše mladince in mladinke v atletiki, kjer so nastopili tudi člani Atletskega kluba Radeče.

V teku na 1.500 m je Aljaž Renko osvojil 2. mesto s časom 4.23,18;
v metu kopja je Nina Rman osvojila 3. mesto z 38,25 m;
v teku na 3.000 m je Matija Rizmal osvojil 3. mesto s časom 9.26,59;
v metu kopja je Tim Povše osvojil 4. mesto s 42,85 m;

v teku na 100 m je Andrej Barachini osvojil 16. mesto s časom 12,66;
v teku na 200 m je Andrej Barachini osvojil 21. mesto s časom 24,73 in
v teku na 200 m je Nina Rman osvojila 24. mesto s časom 27,60.

Mladinci so v skupnem osvojili odlično 10. mesto med 25-imi klubi!

Odlični rezultati radeških atletov se lepo nadaljujejo iz tedna v teden, kar je po besedah Stanka Renko iz AK Radeče posebej razveseljivo, z ozirom na to, da ima klub le enega trenerja, Rafka Draščka, ki trenira vse naštete atlete.

Foto: arhiv Atletske zveze Slovenije

1: Aljaž RENKO v teku na 1500 metrov v vodstvu
2: Matija Rizmal v vodstvu teka na 3000m.

{cwgallery}

Atletinji Knez-Renko državni podprvakinji

AK-Radee-SlBistrica01minNa prvo letošnjo majsko nedeljo je v Slovenski Bistrici potekalo državno prvenstvo v mnogoboju za pionirke in pionirje do 14 let( U-14), kjer sta med skoraj stotimi tekmovalci bili uspešni tudi radeški atletinji.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja