Atletika

Rizmal si je pritekel zlato in Martinškova srebro v Mariboru

AK-Radee2019-05-15Finale-S-prvenstva-simbolV sredo,15. maja, je potekalo finale srednješolskega prvenstva na Atletskem stadionu Poljane - Športnem partu Tabor v Mariboru, na katerem so lastne izobraževalne ustanove in obenem Atletski klub Radeče, zastopali Matija Rizmal, Lea Martinšek, Nina Rman in Timi Povše.

Preberi več

Uvod v leto z dvema medaljama in osebnim rekordom

2019-01-19DP-CE-SlatinekRadeški mladi atleti so delavno zakorakali v novo koledarsko leto in pred koncem prvega meseca leta 2019 svojo bero medalj dopolnili z eno zlato in eno bronasto, nastopi tistih, ki se niso povzpeli na zmagovalne stopničke, pa so bili prav tako pohvalni.

Preberi več

Nina, Matija in Aljaž - "smetana" radeške atletike

AK-RadeeAtleti-leta-2018-34mMinulo soboto je Atletski klub Radeče pripravil družabno srečanje s podelitvijo nagrad najboljšim atletom leta 2018 - priznanje za najvidnejše uspehe na športnem področju sta prejela Nina Rman in Matija Rizmal, za izredne tekmovalne dosežke pa še Aljaž Renko.

Preberi več

Matija in Aljaž v evropski boj v krosu

Prihodnjo nedeljo, 9. decembra, bo v nizozemskem Tilburgu potekalo Evropsko prvenstvo v krosu. V kategoriji mladincev v teku na 6,3 km bosta Slovenijo zastopala Matija Rizmal in Aljaž Renko, člana AK Radeče.

Preberi več

Pet medalj Radečanom v kraljici športa

2018-09-084trener-Rafko-s-svojimi-atletiV soboto, 8. septembra, je v Novi Gorici potekal atletski pokal Slovenije za starejše mladince in mladinke. Povedati je potrebno, da so se na tekmovanje uvrstili le najboljši slovenski atleti v posameznih disciplinah. Atleti AK Radeče so nastopili odlično.

Preberi več

14. Splavarjev tek skozi Radeče

masabalonsplavarjenje-0583minV petek, 22. junija, je Atletski klub Radeče organiziral že 14. Splavarjev tek, kateri je bil obenem del tekov Dolenjske za pokal Vzajemna 2018. Zbralo se je veliko ljubiteljev teka iz Dolenjske, Zasavja in Posavja ter nekaj gostov iz Hrvaške, Anglije in Švice, tako da je bil mednarodno obarvan.

Preberi več

Radeški atlet Aljaž Renko postal državni prvak!

AK-Radee2018-06-30Alja-v-CeljuV soboto, 30.6., in nedeljo, 1.7., je v Celju potekalo državno prvenstvo v atletiki za starejše mladince in mladinke, na katerem so za Atletski klub Radeče odlično nastopili trije atleti, Aljaž Renko, Nina Rman in Tim Povše.

Preberi več

Trije atleti AK Radeče v reprezentanci

2018-06-09Matija-reprenzentanno-zaprekeV prvi polovici junija so na dveh tekmovanjih, 9. junija na Ptuju in 16. junja v Vyskovu na Češkem barve slovenske atletske reprezentance zastopali trije radeški atleti: Matija Rizmal, Aljaž Renko in Nina Rman.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja