Šport

Pričel teči razpis za sofinanciranje športnih programov

sport_krosminton_razpis_sofinanciranje_obcina_radece

Finalni-obraun-02Radeška občina je objavila razpis, s katerim poziva ustvarjalce športnega dogajanja, naj si zagotovijo del finančne pogače, ki se namenja za uresničevanje programskih nalog športa. Poleg tega, da stroške uporabe športne dvorane in nogometnega igrišča z atletsko stezo otrokom in mladim krije domača občina v višini 40.000 EUR, je za nepridobitne izvajalce dejavnosti v športu na voljo 45 424 EUR.

Preberi več

Otvoritev prenovljenega strelišča na glinaste golobe

LD-RadeeOtvoritevStrelia-109mMinulo soboto so člani Lovske družine Radeče namenu predali prenovljeno strelišče na glinaste golobe, ob čemer so izvedli še preizkus strelskih sposobnosti posameznega strelca kot tudi preizkus pušk. Radeška lovska družina, ki deluje 73 let, sicer združuje dobrih petdeset posameznikov, ki so se povezali zaradi varstva, gojitve in lova divjadi, upravljanja lovišča ter zaradi drugih, z lovom povezanih rekreativnih dejavnosti.

Preberi več

Strelka leta med slovenskimi pionirkami postala Zoja Kalin

Zoja-KalinStrelska zveza Slovenije je v prostorih Hotela M v Ljubljani na 38. razglasitvi najboljših strelcev v letu 2018 podelila priznanja za športne dosežke in za organizacijsko delo ter proglasila najboljše strelke in strelce po kategorijah. Med pionirkami je laskavi naziv Strelka leta 2018 prejela Zoja Kalin, osmošolka Osnovne šole Marjana Nemca Radeče.

Preberi več

Desetič na Kum z mislijo na Tončkovega Janeza

Tonkov-JanezZadnja nedelja v avgustu je bila za Športno društvo Jelovo rezervirana za pohod na Kum, katerega so tokrat izvedli v duhu jubileja, saj ravno v letu 2018 mineva deset let, odkar je Tončkov Janez - kateremu je pohod posvečen - preminil.

Preberi več

NOVOST: Organiziran tek v naravi

naslovkaDnevi so postali že toliko sončni, topli in prijetni, da so zvabili ven tudi največje "zmrzljivce", ob čemer je športnik, aktiven triatlonec Primož Kirn, ki je diplomant Fakultete za šport, vpeljal organizirano tekaško vadbo v Radeče.

Preberi več

Nov fitnes val v Celju

bodifit-logotipV Radečah zaenkrat, z izjemo nastajajočega Rekreacijskega parka Savus, športni zanesenjaki zaradi pomanjkanja ponudbe na domačem terenu, nimajo možnosti izvajati fitnes dejavnosti, zato se večina poslužuje nam najbližjih organiziranih športnih programov v Sevnici in Celju.

BODIFIT program Slovenija s sedežem v Mariboru je največja organizacija v Sloveniji na področju fitnesa, rekreacije in gibanja, s prihodnjim mesecem pa prihaja tudi v Celje.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja