Radeški zvon

Blagoslov poprtnikov na Svibnem

Blagoslov-poprtnikov-Svibno-2020-4Na predvečer praznika svetih treh kraljev, 5. januarja, so članice Društva kmečkih žena Arnika k blagoslovu prinesle božični praznični kruh poprtnik, za dopolnitev slovesnega druženja pa so s pesmimi poskrbeli člani svibenskega cerkvenega pevskega zbora in MoPZ Papirničar Jagnjenica.

Preberi več

Razstava jaslic na radeški tržnici

Razstava-jaslic-2019-30Še do 12. januarja (ko boste na radeški tržnici, le pogumno pokličite na telefonsko številko na obvestilu) bodo na ogled raznovrstne jaslice, ki so razstavljene vse od 19. decembra dalje. Društvo jasličarjev Slovenije jih na pobudo Draga Kozinca postavlja zadnja štiri leta, led so namreč prebili isto leto kot je bila otvoritev radeške tržnice - leta 2015.

Preberi več

Miklavž obdaril otroke v radeški cerkvi

Miklavevanje-2019-31mSinoči je bilo v radeški cerkvi ozračje napeto od nestrpnega pričakovanja, kdaj bo skozi vhodna vrata vstopil Miklavž s svojimi angeli, pa tudi malce strahu je bilo zaznati v očeh najmlajših, ki so se dobro zavedali svojih malih grehov (ko niso bili pridni in ubogljivi) in razmišljali, ali bodo nemara dobili le šibo od parkeljnov, ki so vsake toliko z verigami in kriki malce prestrašili otroke.

Preberi več

Srečanje starejših, bolnih in invalidov radeške župnije

upnija-RadeeSreanje-starejih201904V nedeljo, 13. 10. 2019 je bilo v radeški župnijski cerkvi srečanje pri sveti maši še posebej namenjeno starejšim, bolnim in invalidom. Že pred začetkom maše je potekala molitev rožnega venca in bila priložnost za sveto spoved. Predstavniki Župnijske Karitas so sodelovali z uvodnim pozdravom in branjem Božje besede, prošnje pa so prebrali birmanci.

Preberi več

9. peš-romanje z Brunka na Zaplaz

3Štirinajsti avgust je bil letos že deveto leto v radeški župniji rezerviran za romanje na Zaplaz, zanimive poti pa se je skupno udeležilo blizu 30 vernikov iz različnih krajev Slovenije, z željo združiti rekreativni in duhovni del.

Preberi več

Telovo, združeno s zavetnikom radeške župnijske cerkve

IMG0936Ob letošnji pozni Veliki noči se je posledično praznik Svetega Rešnjega telesa in Krvi (Telovo) močno pomaknil v junij in se približal zavetniku radeške župnije, svetemu Petru. Tako sta bila letos oba praznika v Radečah združena v nedeljo, 23. junija, s slovesno sveto mašo.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja