Radeški zvon

Srečanje starejših, bolnih in invalidov radeške župnije

upnija-RadeeSreanje-starejih201904V nedeljo, 13. 10. 2019 je bilo v radeški župnijski cerkvi srečanje pri sveti maši še posebej namenjeno starejšim, bolnim in invalidom. Že pred začetkom maše je potekala molitev rožnega venca in bila priložnost za sveto spoved. Predstavniki Župnijske Karitas so sodelovali z uvodnim pozdravom in branjem Božje besede, prošnje pa so prebrali birmanci.

Preberi več

9. peš-romanje z Brunka na Zaplaz

3Štirinajsti avgust je bil letos že deveto leto v radeški župniji rezerviran za romanje na Zaplaz, zanimive poti pa se je skupno udeležilo blizu 30 vernikov iz različnih krajev Slovenije, z željo združiti rekreativni in duhovni del.

Preberi več

Telovo, združeno s zavetnikom radeške župnijske cerkve

IMG0936Ob letošnji pozni Veliki noči se je posledično praznik Svetega Rešnjega telesa in Krvi (Telovo) močno pomaknil v junij in se približal zavetniku radeške župnije, svetemu Petru. Tako sta bila letos oba praznika v Radečah združena v nedeljo, 23. junija, s slovesno sveto mašo.

Preberi več

Župnik Janez Jasenc vdihnil življenje 642 strani obsežni knjigi o štangarski zgodovini

Predstavitev-Jaseneve-knjige-201901Na zadnjo majsko nedeljo so po žegnanjski maši v cerkvi sv. Janeza Evangelista na Počakovem župljani in krajani prisostvovali predstavitvi knjige Sveti Anton Padovanski in štangarski župljani, Štangarski kraji in ljudje skozi stoletja v zapisih in pričevanjih, za katero je gradivo zbral in sestavil Janez Jasenc, izdana pa je bila pri založbi Salve d.o.o

Preberi več

Svetopisemski maraton 2019

upnija-RadeeSvetopisemski-maraton-2019-7Svetopisemski maraton je bil v Sloveniji prvič pripravljen leta 2007 ob letu Svetega pisma, krog sodelujočih gibanj, skupnosti in cerkva pa se vsako leto širi. Tako je letos potekal že enajstič, in sicer v Antonovem domu na Viču v Ljubljani. Neprekinjeno branje Svetega pisma se je pričelo v soboto, 26. januarja, in je trajalo do petka, 1. februarja.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja