Radeški zvon

80 let stare orgle v prenovljeni podobi

2017-11-03upnija-RadeeObnova-orgel-8Po tem, ko je škof Anton Bonavertura Jeglič 29. oktobra 1911 posvetil župnijsko cerkev sv. Petra v Radečah, je 15 let pozneje cerkev postala bogatejša za zvonik in v letu 1938 še za nove orgle. Slednje so po skoraj osemdesetih letih že bile potrebne obnove, katera se je v minulem mesecu uspešno zaključila.

Preberi več

Župnijski pevci občinski nagrajenci

Vis-sv-Peter-BruseljPo tem, ko je Kulturno društvo Vokalno instrumentalna skupina sv.Peter, priznanje za svoje delo prejelo že leta 2004, so bili pevci na letošnji svečani seji ob prazniku občine radeče, nagrajeni s še enim srebrnikom.

Preberi več

23 romarjev z Brunka na Zaplaz

upnija-RadeePe-romanje-na-ZaplazPred slabim mesecem dni je pot pod noge vzelo 23 romarjev in po jutranjem bogoslužju na Brunku peš poromalo na Zaplaz. Versko navdahnjen pohod k osrednjemu Marijinemu romarskemu svetišču novomeške škofije je potekal že sedmo leto zapored.

Preberi več

V duhu velikonočnih praznikov

Z današnjim dnem se je pričelo velikonočno tridnevje, ki za kristjane predstavlja najbolj poglobljeno in duhovno pripravo na največji krščanski praznik.
Sicer je v Župniji Radeče med današnjo sveto mašo ob 18:00 na VELIKI ČETRTEK, ki je vključevala tudi obred umivanja nog, potekala predstavitev letošnjih prvoobhajancev, po sveti maši pa je sledila molitev "z Jezusom na Oljski gori" za vse farane, še posebej za ključarje, ki so bili zatem povabljeni na "zadnjo večerjo" v Petrov dom.

Preberi več

Velikonočni prazniki Župnije Svibno

Ker znotraj Občine Radeče delujeta dve župniji, poleg radeške še Župnija Svibno, v nadaljevanju objavljamo obvestilo glede blagoslova velikonočnih jedil,
katerega je posredoval tamkajšnji župnik, g. Janez Jasen.
 
RAZPORED BLAGOSLOVA VELIKONOČNIH JEDIL
 
1. Čimerno - podružnična cerkev sv. Trojice: ob 14.uri
2. Jagnjenica - podružnična cerkev sv. Marjete: ob 16.uri
3. Počakovo - podružnična cerkev sv. Janeza Evangelista: ob 17.uri
4. Svibno - župnijska cerkev sv. Križa: ob 17:40
 
Po vseh blagoslovih bo možnost za sveto spoved.
 
Velikonočna nedelja:
Ob 07.uri slovesna procesija okrog gradu, po procesijski poti okoli grajskega hriba, ob kateri so postavljene štiri kapelice - kolikor je naselij v župniji: počakovska, svibenska, zagrajska in jagnjeniška. Tudi letos bo potekalo ročno pritrkavanje v sklopu praznične pobožnosti.
 
Ostale novice iz Posavja