Radeški zvon

Občni zbor Župnijske Karitas

IMG7754V sredo, 31. januarja letošnjega leta, je v prostorih Doma svetega Petra v Radečah potekal občni zbor Župnijske Karitas Radeče. Občni zbor je vodil predsednik ŽK Radeče, domači župnik Miro Bergelj. Udeležili so se ga tudi nekateri povabljeni gostje: župan Občine Radeče, Tomaž Režun, tajnici Župnijskega pastoralnega sveta, Sonja Kmetič (Svibno) in Mateja Kovač (Radeče) ter Primož Knez, predsednik KS Svibno, kot edini od povabljenih predsednikov KS.

Preberi več

Svetopisemski maraton

IMG7714Eden od udeležencev prav posebnega dogodka znotraj radeške verske organizacije je zapisal: »Kristjani vse Božje delovanje razumemo kot utelešenje njegove Besede – in ko ta postaja »dogodek« v našem času in prostoru, smo deležni Boga. Tak dogodek je tudi svetopisemski maraton - izmenično, nepretrgano branje Svetega pisma, 24 ur na dan. Tu ne gre za tekmovanje v hitrem branju Svetega pisma, pač pa je prebiranje Božje besede hkrati tudi molitev za bralca in poslušalce.«

Preberi več

Predstavitev knjige Tonike Zupan

DSC8069V soboto, 20. januarja, je po večerni maši v župnijski cerkvi v Radečah Tonika Zupan predstavila knjigo Ne predamo se! Z voljo do neskončnosti … , ki je nastala na podlagi njenih dnevnih zapisov in spominov po nesreči sina Ambroža v začetku avgusta 2015.

Preberi več

Koncerti za obnovljene orgle

8Ker so bile lani jeseni prvič obnovljene orgle radeške župnije, so bila vsa glasbena dogajanja ob koncu starega in začetku novega leta povezana prav s tem dogodkom.

Preberi več

Obisk Župnijske Karitas Radeče v Trubarjevem domu upokojencev

IMG6844V četrtek, 11. januarja, smo člani Župnijske Karitas Radeče tradicionalno obiskali naše občane in farane, ki prebivajo v Trubarjevem domu upokojencev v Loki pri Zidanem Mostu. Pridružili sta se še dve naši občanki, ki bivata in koristita socialno varstvene storitve v bližnji Polani pod Lisco.

Preberi več

80 let stare orgle v prenovljeni podobi

2017-11-03upnija-RadeeObnova-orgel-8Po tem, ko je škof Anton Bonavertura Jeglič 29. oktobra 1911 posvetil župnijsko cerkev sv. Petra v Radečah, je 15 let pozneje cerkev postala bogatejša za zvonik in v letu 1938 še za nove orgle. Slednje so po skoraj osemdesetih letih že bile potrebne obnove, katera se je v minulem mesecu uspešno zaključila.

Preberi več

Srečanje čebelarjev ob godu sv.Ambroža

2017-12-0911-ebelarska-maa02V soboto, 9. decembra, so se na zasneženem Brunku v cerkvi Sv. treh kraljev zbrali čebelarji, da bi na čast sv. Ambroža obhajali sveto mašo, se priporočili za blagoslov dela in malo poklepetali.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja