Radeški zvon

Osmo peš-romanje na Zaplaz

IMG7986Štirinajsti avgust je bil letos že osmo leto v naši župniji rezerviran za romanje na Zaplaz. Tako smo se v torek najprej zbrali pri sveti maši na Brunku. Jutranjo sveto mašo  je daroval naš gospod župnik Miro Bergelj, ki se je tudi sam udeležil peš romanja.

Preberi več

Monodramska predstava ob 400-letnici župnije

upnija-Radee2018-06-02Monodrama-ob-400-letnici-8minV letošnjem  letu praznuje župnija Radeče visok jubilej, 400 letnico svojega obstoja. Osrednje praznovanje bo v nedeljo, 24. junija, s slovesno sveto mašo, katero bo vodil ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore.

Preberi več

Križev pot v postnem času 2018

Kriev-pot-2018-8Križev pot se je razvil iz pobožnosti romarjev, ki so v Jeruzalemu sledili Jezusovi poti od mesta proti Golgoti. Ob poti so se ustavljali in molili, ob tem pa so se spominjali posameznih prizorov Jezusovega trpljenja - ta spomin so obudili tudi radeški kristjani.

Preberi več

Svetopisemski maraton

IMG7714Eden od udeležencev prav posebnega dogodka znotraj radeške verske organizacije je zapisal: »Kristjani vse Božje delovanje razumemo kot utelešenje njegove Besede – in ko ta postaja »dogodek« v našem času in prostoru, smo deležni Boga. Tak dogodek je tudi svetopisemski maraton - izmenično, nepretrgano branje Svetega pisma, 24 ur na dan. Tu ne gre za tekmovanje v hitrem branju Svetega pisma, pač pa je prebiranje Božje besede hkrati tudi molitev za bralca in poslušalce.«

Preberi več

Občni zbor Župnijske Karitas

IMG7754V sredo, 31. januarja letošnjega leta, je v prostorih Doma svetega Petra v Radečah potekal občni zbor Župnijske Karitas Radeče. Občni zbor je vodil predsednik ŽK Radeče, domači župnik Miro Bergelj. Udeležili so se ga tudi nekateri povabljeni gostje: župan Občine Radeče, Tomaž Režun, tajnici Župnijskega pastoralnega sveta, Sonja Kmetič (Svibno) in Mateja Kovač (Radeče) ter Primož Knez, predsednik KS Svibno, kot edini od povabljenih predsednikov KS.

Preberi več

Predstavitev knjige Tonike Zupan

DSC8069V soboto, 20. januarja, je po večerni maši v župnijski cerkvi v Radečah Tonika Zupan predstavila knjigo Ne predamo se! Z voljo do neskončnosti … , ki je nastala na podlagi njenih dnevnih zapisov in spominov po nesreči sina Ambroža v začetku avgusta 2015.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja