Radeški zvon

9. peš-romanje z Brunka na Zaplaz

3Štirinajsti avgust je bil letos že deveto leto v radeški župniji rezerviran za romanje na Zaplaz, zanimive poti pa se je skupno udeležilo blizu 30 vernikov iz različnih krajev Slovenije, z željo združiti rekreativni in duhovni del.

Preberi več

Telovo, združeno s zavetnikom radeške župnijske cerkve

IMG0936Ob letošnji pozni Veliki noči se je posledično praznik Svetega Rešnjega telesa in Krvi (Telovo) močno pomaknil v junij in se približal zavetniku radeške župnije, svetemu Petru. Tako sta bila letos oba praznika v Radečah združena v nedeljo, 23. junija, s slovesno sveto mašo.

Preberi več

Župnik Janez Jasenc vdihnil življenje 642 strani obsežni knjigi o štangarski zgodovini

Predstavitev-Jaseneve-knjige-201901Na zadnjo majsko nedeljo so po žegnanjski maši v cerkvi sv. Janeza Evangelista na Počakovem župljani in krajani prisostvovali predstavitvi knjige Sveti Anton Padovanski in štangarski župljani, Štangarski kraji in ljudje skozi stoletja v zapisih in pričevanjih, za katero je gradivo zbral in sestavil Janez Jasenc, izdana pa je bila pri založbi Salve d.o.o

Preberi več

Občni zbor Župnijske Karitas Radeče

IMG9256V sredo, 30. januarja letošnjega leta, je v prostorih Doma svetega Petra v Radečah potekal občni zbor Župnijske Karitas Radeče - Svibno. Občni zbor je vodil predsednik ŽK Radeče župnik Miro Bergelj. Udeležili so se ga tudi nekateri povabljeni gostje: župan Občine Radeče Tomaž Režun, predsedniki krajevnih skupnosti: Primož Knez (Svibno), Andreja Šunta (Vrhovo) in Matej Kavšek (Podkraj) ter tajnica ŽPS Svibno, Sonja Kmetič.

Preberi več

Svetopisemski maraton 2019

upnija-RadeeSvetopisemski-maraton-2019-7Svetopisemski maraton je bil v Sloveniji prvič pripravljen leta 2007 ob letu Svetega pisma, krog sodelujočih gibanj, skupnosti in cerkva pa se vsako leto širi. Tako je letos potekal že enajstič, in sicer v Antonovem domu na Viču v Ljubljani. Neprekinjeno branje Svetega pisma se je pričelo v soboto, 26. januarja, in je trajalo do petka, 1. februarja.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja