Likovna umetnost

V Vrhovem pripravili večer v duhu treh pomladnih dni

Danzena202001mKot vsako leto so tudi letos v Vrhovem pripravili prireditev, na kateri so obeležili tri pomladne praznike: dan žena, dan mučenikov in materinski dan. Prosvetno društvo je ob pomoči Krajevne skupnosti Vrhovo in Prostovoljnega gasilskega društva Vrhovo pripravilo zabaven večer. Že vstop v dvorano je bil poseben, saj so ženske prejele rožico, moški pa kravato.

"Zaradi znanih razlogov je bil obisk krajanov okrnjen, a vsi, ki smo prišli v prosvetni dom, smo z veseljem zaploskali mladim gledališčnikom, ki so se predstavili s plesnimi točkami. Letos je pričela z vajami mlada skupina naših Žabic, ki se pod vodstvom mentorice Kristine Kunaj Grubeša spopadajo z osnovami plesnih korakov. Nastop jim je uspel in pričakujemo nove plesne točke," je zapisala Andreja Burkelc Klajn.

Ob prazniku je na prireditvi, ki je potekala 7. marca, vse v dvorani nagovoril član Prosvetnega društva Luka Klanšek. "Ponosni smo, da imamo v svojih vrstah tako prijetnega govorca," še dodaja dolgoletna predsednica osrednjega vrhovškega društva in sklene, da so lep kulturni program seveda nadgradili z druženjem ter se vsem, ki ste prispevali, da je bil večer lep, v imenu Prosvetnefa društva Vrhovo zahvaljuje, hkrati pa čestita tudi ostalim občankamin občanom za minuli kot tudi vsem materam za jutrišnji praznik.

Vir: Andreja Burkelc Klajn

Foto: Urška Klajn

 

 

Share
Ostale novice iz Posavja