Gledališče

Gledališko društvo Radeče vabi k vpisu abonmaja

LogoGD-RadeeDosedanje in nove abonente Gledališko društvo Radeče prijazno vabi k vpisu abonmajev za sezono 2019/2020, s katerimi si boste preko ogleda komedij na odrskih deskah lahko, kot obljubljajo, popestrili dolge, hladne večere.

Vse gledališke predstave bodo potekale po že ustaljenem urniku: vsakega 23. v mesecu (z izjemo Kesselringovega Arzenika in starih čipk v režiji Gojmirja Lešnjaka Gojca, ki bo na sporedu 22. septembra) ob 19.uri in tudi cena ostaja nespremenjena: 30 EUR boste odšteli za ogled šestih komedij v izvedbi amaterskih gledališč, h katerim pa radeški gledališčniki abonentom podarjajo še eno igro, ki bo predstavljena v sklopu regijskega srečanja odraslih gledaliških skupin.

Vstopnice so plastificirane in prenosljive, sedeži pa stalni (dosedanji abonenti lahko obdržijo obstoječe ali pa izrazijo željo glede novih). Kot je sporočila predsednica GD Radeče, Saša Plevel, se zainteresirani lahko za vse podrobnejše informacije in za vpis obrnete na njihovo članico, Katjo (tel.št. 031 516 660).

Po že omenjeni septembrski komediji bo oktobra sledila Möderndorferjeva Oblast v izvedbi KUD Rače, v novembru se boste lahko nasmejali Feydeavovem Mačku v žaklju, katerega bodo uprizorili člani DPD Svoboda Loška dolina, z novim letom pa v januarju prihaja - zlasti med ljubitelji kulture iz radešega okoliša - težko pričakovana Micka se moži, za katero že nekaj časa pridno vadijo v domačem Gledališkem društvu Radeče. Tudi februar bo v znamenju tako rekoč domačih kulturnih ustvarjalcev, saj bodo v radeški Dom kulture prišli člani Prosvetnega društva Vrhovo - Žaba gleda&išče z Izpovedjo mazohista. Marec ostaja posavsko obarvan, nastopila bo namreč gledališka sekcija KD Svoboda Brestanica (znana tudi kot Teater Rajhenburški) s Cooneyevim Denarjem z neba.

Na pragu poletja pa si boste lahko, preden se večina odpravi na dopust, ogledali še podarjeno predstavo, katere nosilec je Javni sklad za kulturne dejavnosti - območne izpostave Laško, naslov sicer še ni znan, datum pa že: 1. junij 2020.

Gledališko društvo Radeče se dosedanjim abonentom zahvaljuje za zaupanje in vse, stare znance in nove obiskovalce radeškega hrama kulture, vabi k vpisu.

Vir: GD Radeče

 

 

 

Share
Ostale novice iz Posavja