Gledališče

Neizsledljivi Junaki v samem državnem vrhu otroških gledališih skupin

Neizsledljivi-naslovnaPo tem, ko so se kar tri radeške gledališke uvrstile na regijska srečanja - Sokoli s predstavo Sneguljčica, Zverrinice s predstavo Bežimo, svet se podira in Junaki s predstavo Neizsledljivi, so slednji dosegli stopničko više: na predlog državne selektorice otroških gledaliških skupin se bodo ravno v tem tednu udeležili zaključnega srečanja otroških gledaliških skupin v Novem mestu.
 
Takšen uspeh - da je prizadevno delo in trud režiserjev in igralcev ter celotnih ekip, ki sodelujejo pri izvedbah predstav, prepoznano s strani ocenjevalcev, katerih mnenje daje največjo težo - je v konkurenci okoli 200 sodelujočih skupin pripadel le dvanajstim (najboljšim) otroškim skupinam iz celotne Slovenije in prav radeški mladi Junaki so edini predstavniki iz Posavja.

Jutri in v četrtek se bo v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu zbrala "smetana" otroških gledaliških skupin, kjer bodo Junakom ob boku nastopili še mladi igralci iz Grosuplja, Kranja, Kranjske Gore, Kungote, ljubljanskih Črnuč, Novega mesta, Maribora, Šentilja, Šentjurja, Trbovelj in Zasipa (v občini Radovljica) - radeški gledališki zanesenjaki bodo uprizorili Neizsledljive jutri, 7. junija ob 12. uri.

Ne glede na izid pa veljajo čestitke igralcem, režiserju Anžetu Rusu in vsem, ki se v Gledališkem društvu Radeče že 13 let trudijo za večje ponotranjenje kulture na radeškem območju skozi odrske deske. In z ozirom na to, da so Junaki edina radeška gledališka skupina, ki se je že drugič uvrstila v sam državni vrh, jim to več kot očitno tudi kvalitetno in sporočilno močno uspeva.

Share
Ostale novice iz Posavja