Gledališče

Regijsko srečanje otroških gledaliških skupin

GD-RADEERegijsko-osreanje-2018Včeraj dopoldan je v radeškem domu kulture potekalo drugo izmed treh regijskih srečanj otroških gledaliških skupin, kjer so mladi nadebudni navdušenci na odrskih deskah predstavili štiri igre.

Prvo je rezultate svojega truda pokazalo Gledališče Zarja Celje (KUD Zarja Trnovlje Celje) s predstavo Peter Pan, zatem je nastopil Teater (nade)budnih OŠ Franja Malgaja Šentjur z avtorsko "Kako dobiti vlogo hrasta?", v drugi polovici srečanja pa so se predstavili Netkovci (Mladinski kulturni klub Netek iz Šmarja pri Jelšah z Muco Fonkico in člani Dramskega krožka OŠ Dramlje, ki so po motivih pravljic bratov Grimm, Astrid Lindgren in Josipa Vandota na oder postavili Čenčo.

Dan prej, torej v torek, 17. aprila, pa so v Slovenskih Konjicah med tremi nastopajočimi skupinami, predstavili igro Neizsledljivi člani Mladinske gledališke skupine Junaki (Gledališko društvo Radeče), medtem ko na današnje četrtkovo dopoldne v Šentjurju nastopajo najmlajši, in sicer člani radeške gledališke skupine Sokoli s Sneguljčico (pod mentorstvom Tomaža Lavrinca) in člani cici skupine Zverrrinice z "Bežimo, svet se podira (pod mentorstvom Brigite Bedek in Klemna Nikoliča).

Strokovna spremljevalka vseh treh srečanj je gledališka igralka Ana Ruter.

 

Share
Ostale novice iz Posavja