Gledališče

Vabilo k ogledu Sneguljčice

SneguljicaGledališko društvo Radeče bo jutri na ogled postavilo že tretjo premiero letos, tokrat v izvedbi novoustanovljene otroške skupine Sokoli, katere mentor je Tomaž Lavrinec, na svoj račun pa bodo prišli predvsem najmlajši ljubitelji gledališča - obeta se posodobljena različica Sneguljčice.

Pravljica Sneguljčica je ena izmed najbolj popularnih pravljic, poznamo jo v mnogih različicah po vsem svetu. Brata Grimm sta jo objavila leta 1812 v prvi izdaji zbirke pravljic Kinder- und Hausmärchen, bolj znani pod imenom Grimmove pravljice.

Pravljica o hudobni mačehi in pogumni deklici, ki se čisto sama znajde v neznanem svetu, pred mlado publiko prinaša večno aktualno vprašanje nasprotja med dobrim in zlim ter zmage pozitivnih junakov in vsega dobrega nad slabim in pokvarjenim. Veliko otrok danes ne odrašča v varnem in srečnem družinskem krogu, zato potrebujejo pravljice. Pravljični junaki čisto sami odidejo v svet in s trdno vero vase premagajo vse težave. Usoda takih junakov prepriča otroka, da bo, čeprav se počuti osamljenega in izgubljenega, našel pravo pot v življenju, da ga bo življenje pravilno usmerjalo in da bo, če bo verjel vase in stal za svojimi odločitvami, tudi on zmagovalec.

Predstava je debi skupine, katera šteje dvanajst otrok v starosti 9-13 let, le štirim izmed teh pa so odrske deske že znane od poprej, zato je vznemirjenje pred jutrišnjo premiero toliko večje.

 

Gledališko društvo Radeče - otroška skupina Sokoli vas vljudno vabi, da pridete zagriznit v košček kulture,

v Kulturni dom Radeče, jutri, v soboto, 17. marca ob 17.uri.

Vstop je prost!

 

Vir: GD Radeče

 

Share
Ostale novice iz Posavja