Gledališče

Gledališko društvo Radeče vabi k vpisu abonmaja

LogoGD-RadeeDosedanje in nove abonente Gledališko društvo Radeče prijazno vabi k vpisu abonmajev za sezono 2019/2020, s katerimi si boste preko ogleda komedij na odrskih deskah lahko, kot obljubljajo, popestrili dolge, hladne večere.

Preberi več

Zlati Lavrinčevi Mozaik - Obrazi otroške skupine Sokoli

Mozaik-03mV novomeškem Kulturnem centru Janeza Trdine je 4. in 5. junija potekalo državno srečanje otroških gledališih skupin, na katerega so se uvrstili tudi člani Gledališkega društva Radeče s skupino Sokoli in s predstavo Mozaik - Obrazi osvojili zlato plaketo.

Preberi več

Vnovična Izpoved mazohista

Izpoved-mazohista13042019Po premieri v februarju Prosvetno društvo Vrhovo vabi na vnovični ogled igre Izpoved mazohista, ki jo bo v Prosvetnem domu Vrhovo gledališka skupina Žaba gleda&išče znova predstavila v soboto, 13. aprila ob 19.30.

Pet predstav na gledališkem dnevu v Radečah

Bi-se-gnetli-na-tej-metli-3mMinulo soboto je Javni sklad RS za kulturne dejavnosti - območna izpostava Laško, ob podpori laške in radeške občine ter v organizacijski izvedbi Gledališkega društva Radeče, organiziral gledališki dan v radeškem domu kulture. Tekom dopoldneva se je na območnem srečanju otroških gledaliških skupin zvrstilo pet različnih, zanimivih predstav.

Preberi več

Vabilo na premiero Mozaik-obrazi - nocoj ob 18.00

GD-RadeeMozaik-obraziGledališko društvo Radeče bo danes predstavilo že šesto premiero letošnje gledališke sezone. Otroška skupina Sokoli vas vabi na ogled igre Mozaik-obrazi, ki je nastajala pod režiserskim, mentorskim in tudi avtorskim vodstvom Tomaža Lavrinca, nocoj, v petek, 22. marca ob 18.00 v Dom kulture v Radečah.

Premiera Mačkonov: Niti tat ne more pošteno krasti

GD-RadeeNiti-tat-ne-more-poteno-krasti-78mMladinska skupina Gledališkega društva Radeče, ki nosi ime Mačkoni, je v petih letih, odkar so skupaj pod mentorstvom Brigite Bedek in Natalije Novak, na odrskih deskah navdušila s šestimi premierami (Obuti maček, Ronja, razbojniška hči, Romeo in Julija - Izginotje Silvijine tablice, Čarli v tovarni čokolade, Kam za vraga gremo, Jaz sem), da postajajo vse bolj gledališko dovršeni in odrasli pa so dokazali minulo nedeljo z uprizoritvijo njihove sedme, sicer pa prve njihove, čisto samostojne predstave - Niti tat ne more pošteno krasti

Preberi več

Izpoved mazohista v Vrhovem

Izpoved-mazohista-0116. februarja je v Prosvetnem domu Vrhovo gledališka skupina Žaba gleda&išče premierno predstavila na domačih odrskih deskah novo zgodbo. Gledališka predstava ima zgovoren naslov – Izpoved mazohista.

Preberi več

Delavnica gledališke maske

Delavnica-GDRPrvo marčevsko soboto sta Gledališko društvo Radeče in Javni sklad za kulturne dejavnosti - Območna izpostava Laško organizirala delavnico, na kateri so lahko udeleženci podrobneje spoznali pomembne podrobnosti ličenja za namen nastopov na odrskih deskah.

Preberi več

Vabilo: Izpoved mazohista v Vrhovem

Izpoved-mazohistaProsvetno društvo Vrhovo - gledališka skupina Žaba gleda&išče vabi na premiero Izpoved mazohista, ki bo to soboto, 16. februarja 2019, ob 19. uri. Na odru bosta po režiserskih usmeritvah Katarine Klajn in njene asistenke Ana Marije Lednik igrala Žiga Medvešek in Urška Klajn. Vljudno vabljeni vsi v starosti nad 15 let.

Ostale novice iz Posavja