Zdravstveni dom

Zdravstveni dom Radeče v znamenju nagrad in priznanj

zd-radece-zvonko-rugole-ambasador-srcnostiV ponedeljek je v prostorih Doma kulture Radeče potekal dogodek za občane, na katerem je radeški javni zdravstveni zavod še v domačem okolju slavnostno prejel nagrado za najboljši projekt 17. HRM konference v organizaciji Planet GV, katera je bila sicer podeljena novembra lani v Kristalni palači v Ljubljani.

V kategoriji javni in neprofitni sektor so se izkazali kot najboljši z ravnanju z ljudmi, projekt pa so poimenovali Vodja kot CHO oziroma Od preoblikovanja dela do srečnosti na delovnem mestu.

Priznanje sta iz rok vodje projekta in članice ocenjevalne komisije pri podjetju Planet GV mag. Jasmine Spahalić sprejela direktor ZD Radeče Franci Čeč in uslužbenka Andreja Hiter.

Navzočim na dogodku je nekaj besed namenil župan Občine Radeče, Tomaž Režun, slavnostna govornica na dogodku je bila predsednica Zdravniške zbornice Slovenije dr. Zdenka Čebašek Travnik, srebrna olimpijka v plavanju Sara Isaković pa je spregovorila o stresu kot učinkovitemu spremljevalcu na poti doseganja ciljev.

Ob slovesni priložnosti je tudi radeški zdravstveni dom izkazal zahvalo ter podelil priznanja. Najprej je Svet uporabnikov ZD Radeče izročil plaketo "ambasador srčnosti" dolgoletnemu splošnemu zdravniku Zvonku Rugoletu, ki je že kot otrok želel postati zdravnik, svoje sanje pa je tudi uresničil. Iz rodne Komiže na Visu, kjer je sprva opravljal zdravniški poklic, se je preselil v Radeče in vse od leta 1984 pa do svoje upokojitve sledil svojemu poklicnemu poslanstvu. Je edini stalni splošni zdravnik, ki je bil v Radečah tako dolgo obdobje, kot prvi je opravljal funkcijo predsednika Sveta zavoda med letoma 1993 in 1997, za njegov prispevek kraju na humanitarnem področju pa ga je leta 2004 nagradila tudi Občina – s srebrnikom. Ob prejemu se je zdravnik Zvonko Rugole zahvalil, da je domač zdravstveni zavod prepoznal njegova poklicna in osebna prizadevanja.

Za številne ure vloženega časa in truda v korist občanov je ZD Radeče podelil še zahvale prostovoljcem Vesni Bregar, Branetu Zorcu in Veri Lipec, ki so se v zadnjem obdobju najbolj izkazali pri delu znotraj Centra za starejše Dobra energija. Tako jim je ZD Radeče sporočil, da je njihov njihov trud opažen, cenjen in spoštovan, bodo pa tovrstna priznanja v naslednjih letih prejeli tudi ostali zaslužni prostovoljci. Priznanja je poleg radeškega župana in prvega moža radeškega zdravstvenega doma podelila še predsednica Sveta zavoda ZD Radeče Jacinta Doberšek Mlakar.

Dogodek so z vmesnimi in zaključnimi pesmimi obogatili člani Pevske skupine Lavrencij z okolice Rake iz krške občine, ki so zbranim približali melodije dalmatinskih klap.

 

Share
Ostale novice iz Posavja