Osnovna šola in vrtec

S Simbiozo giba 2019 radeška šola odprla vrata telovadnice starejšim

simbioza-gibaV letošnjem šolskem letu  je radeška šola nadaljevala s sodelovanjem v vseslovenskemu prostovoljskem projektu SIMBIOZA GIBA, ki je potekal v času od  14. 10. – 18. 10. 2019. Namen projekta je bil odpreti telovadnice dedkom in babicam naših osnovnošolcev in omogočiti druženje in sodelovanje med urami športa.  

K sodelovanju smo povabili dedke in babice vseh učenk in učencev naše šole. Izdelali smo podroben urnik, po katerem so dedki in babice prisostvovali pouku športa. Za sodelovanje smo pripravili  vaje, ki bi jih lahko izvajali učenci in njihovi stari starši skupaj.

Na pohod (ŠD) po radeški planinski poti in na Lisco smo povabili stare starše učenk in učencev predmetne stopnje, ki pa se ga niso udeležili.

Po  pričakovanjih se je za sodelovanje odločilo več starih staršev otrok z razredne stopnje kot s predmetne.

Pridružilo se nam je 76  babic in dedkov in tudi mamice - vsi z razredne stopnje. Po odzivih sodeč, so bili zadovoljni vsi, tako učenke in učenci, kot tudi babice in  dedki.

Sodelovanje smo nadgradili tako, da se nam je v tednu projekta pridružilo 6 skupin malčkov iz vrtca. Skupaj z učenci predmetne stopnje so se razgibali, se nato trudili pri nalogah obhodne vadbe in  kasneje igrali mali nogomet. Mali in veliki, iz vrtca in šole so bili navdušeni nad takšnim sodelovanjem in si ga v bodoče še želijo.

V naslednjem šolskem letu bomo s projektom nadaljevali. O projektu bomo obveščali preko šolske spletne strani in preko plakatov, ki jih bomo razobesili po kraju.

Pripravila: vodja projekta na OŠ Radeče Vijoleta Ernestl

 

Share
Ostale novice iz Posavja