Osnovna šola in vrtec

Gal Gros z najboljšim Plakatom miru

Gal-Gros-plakat-miruLions klub Krško je v Dvorani v parku v starem delu Krškega pripravil zaključek likovnega natečaja Plakat miru 2018/19 z naslovom Bodimo prijazni, skozi katerega so organizotorji spodbudili otroke od 11. do 13. leta starosti, da predstavijo svoje videnje miru. Iz 15 posavskih šol je 66 deklic in 9 dečkov izdelalo skupno 75 likovnih del, finalist na nacionalni ravni pa je postal Gal Gros iz OŠ Marjana Nemca Radeče.

Predsednik Lions kluba Krško, Darko Anžiček je povedal, da od leta 1998 sodelujejo (med drugim) tudi v natečaju Plakat miru. »Vsi si želimo, da bi bili prijazni in da bi živeli v prijaznem okolju, saj vemo, da nam prijazen pogled in stisk roke polepša dan,« je pojasnil izbor teme v tem šolskem letu.

Ob tej priložnosti je ravnateljici Osnovne šole dr. Mihajla Rostoharja dr. Barbari Smolej Fritz podaril darilni bon v vrednosti 3.000 evrov za nakup mobilnega dvigala.

Likovni natečaj je podrobneje predstavila koordinatorica projekta Alenka Žuraj Balog. Na povabilo k sodelovanju so se odzvali v 15 posavskih osnovnih šolah. Prejeli so 75 likovnih del, 66 so jih ustvarile deklice, devet pa dečki, komisija pa je za razstavo izbrala po en plakat iz vsake šole.

Štiri najboljša dela so izbrali za ocenjevanje na nacionalni ravni - njihovi avtorji so Marina Kerin iz OŠ Raka, Gal Gros iz OŠ Marjana Nemca Radeče, Neja Kraševec iz OŠ Podbočje in Špela Preskar iz OŠ Brežice. Finalist na nacionalni ravni je postal Gal Gros.

Predsednik krških lionsov, Darko Anžiček in koordinatorica projekta, Alenka Žuraj Balog sta podelila priznanja in darila vsem sodelujočim učencem in učenkam na razstavi.
 
Prireditev so z glasbenimi in pevskimi nastopi polepšali učenke in učenci Glasbene šole Sevnica.


 
Vir in foto: Zavod Neviodunum

Share
Ostale novice iz Posavja