Osnovna šola in vrtec

S Simbiozo giba 2019 radeška šola odprla vrata telovadnice starejšim

simbioza-gibaV letošnjem šolskem letu  je radeška šola nadaljevala s sodelovanjem v vseslovenskemu prostovoljskem projektu SIMBIOZA GIBA, ki je potekal v času od  14. 10. – 18. 10. 2019. Namen projekta je bil odpreti telovadnice dedkom in babicam naših osnovnošolcev in omogočiti druženje in sodelovanje med urami športa.  

Preberi več

Cela radeška šola na Irsko!

JZ-O-MN-RadeeEvropska-vas-201903V ponedeljek, 23. 12. 2019, je v javnem zavodu Osnovna šola Marjana Nemca Radeče potekal tehniški dan. Namenjen je bil projektu Evropska vas, v katerem v šolskem letu 2019/2020 ustvarjajo na temo otoške države Irske.

Preberi več

S februarjem 2020 višji zneski na položnicah za vrtec

vrtec-radece4. točka dnevnega reda 8. redne seje Občinskega sveta Občine Radeče je bila obravnava in sprejem Sklepa o določitvi cen programov v javnem zavodu Osnovna šola Marjana Nemca Radeče – enoti Vrtec. Večina se je strinjala s predlogom, naj se cene vrtca povišajo.

Preberi več

Top 120 na svetu - med njimi Radečan NINO KOLANDER!

Nino-prvi-z-leve-prejemnik-bronaste-medaljeMed 3. in 12. decembrom je v Dohi v Katarju potekala 16. Mednarodna juniorska naravoslovna olimpijada (MJNO oz. izvirno IJSO), katere se je na povabilo organizatorjev kot ena izmed petnajstih gostujoča ekipa udeležila tudi ekipa šestih devetošolcev in treh vodij ekipe iz Slovenije.

Preberi več

Poziv h kandidatiuri v Upravni odbor Vrtčevskega sklada Vrtca Radeče

vrtec-radeceZdajšnjemu sestavu Upravnega odbora Vrtčevskega sklada Vrtca Radeče se izteka mandat. 10. januarja 2020 bosta namreč potekli dve leti, odkar je bilo izvoljeno zdajšnje vodstvo (s strani staršev Nejc Bizjak, Doroteja Jazbec, Darja Kavšek in Maja Trošt, s strani strokovnih delavcev Vrtca Radeče pa Vika Avsec, Domen Hribšek in Andreja Žnidaršič) in približuje se čas volitev!

Preberi več

Prvič v Radečah: Otroški bazar - za novo igralo

Otroki-bazar-vrtec-radece-2019-5V včerajšnjem popoldnevu sta Vrtčevski sklad Vrtca Radeče in Svet staršev ob podpori in pomoči radeškega vrtca v tamkjašnjih prostorih pripravila Otroški bazar, na katerem je bilo moč v zameno za prostovoljni prispevek izbrati kaj iz kopice oblačil, obutve in igrač.

Preberi več

Radeški mini maturantje: Adijo, vrtec - Pozdravljena, šola!

Vrtec-RadeeMini-maturantski2019-105mPo že ustaljeni tradiciji so strokovne delavke Vrtca Radeče, ki spada pod okrilje Javnega zavoda Osnovna šola Marjana Nemca Radeče, skupaj z najmlajšimi, katere so spremljale celotno vrtčevsko leto, pripravile poslovilni dogodek za starše, katerih otroci s tem poletjem zapuščajo igralnice in bodo v prihajajočem septembru sedli za šolske klopi v učilnicah.

Preberi več

Šola odprla vrata 330 učencem, od tega 32 prvošolcem

prvoolciV občini Radeče je ta teden v šolske klopi znova sedlo 330 učencev in učenk, od katerih jih 318 obiskuje matično šolo, 12 pa podružnično v Svibnem. Prvič pa je prag radeške šolske stavbe v vlogi prvošolcev prestopilo 28 otrok, združenih v 1.A, edini oddelek začetnega razreda in štirje prvošolci, ki hram učenosti obiskujejo na Svibnem.

Preberi več

Občinska proslava ob dnevu državnosti

ObinaRadeeDandravnosti-74mV Domu kulture je Javni zavod Osnovna šola Marjana Nemca Radeče pod mentorstvom zborovodkinje Jane Wetz organiziral proslavo ob dnevu državnosti, na kateri so z govorjeno besedo, instrumentalno glasbo in zborovskim petjem nastopili učenci radeške šole, slavnostni govornik na prireditvi pa je bil svétnik Občinskega sveta Občine Radeče, Miran Prnaver.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja