Osnovna šola in vrtec

Naravoslovni dan radeških učencev z lovci

Naravoslovni-dan-z-lovci-201903Enega od deževnih dni ob koncu aprila so sedmošolci izkoristili za naravoslovni dan v naravi. Čeprav se je dan začel turobno, se je kmalu zjasnilo in tudi vreme je postalo bolj naklonjeno začrtanemu delu.

Preberi več

Najbolj inovativen turistični spominek v Sloveniji je radeški njaMMost

TPLG-Radee-2018-2019-6Učenci radeške osnovne šole so tudi letos dokazali, da jim je pomen lokalnega turizma v malem prstu – po lanskoletnem prejemu treh zlatih priznanj za turistično nalogo Radeče, dolina papirja, so letos za turistično nalogo Od železnega do slastnega mostu prejeli dve zlati priznanji, za piko na i pa med vsemi sodelujočimi šolami pometli z vso konkurenco ter osvojili še dodatno, posebno zlato priznanje za najbolj inovativen izdelek.

Preberi več

Gal Gros z najboljšim Plakatom miru

Gal-Gros-plakat-miruLions klub Krško je v Dvorani v parku v starem delu Krškega pripravil zaključek likovnega natečaja Plakat miru 2018/19 z naslovom Bodimo prijazni, skozi katerega so organizotorji spodbudili otroke od 11. do 13. leta starosti, da predstavijo svoje videnje miru. Iz 15 posavskih šol je 66 deklic in 9 dečkov izdelalo skupno 75 likovnih del, finalist na nacionalni ravni pa je postal Gal Gros iz OŠ Marjana Nemca Radeče.

Preberi več

Na nacionalni otroški parlament gre Ema Kmetič iz OŠ Radeče

Medobinski-parlament-2019na-sevnikem-gradu-3mNa sevniškem gradu so v organizaciji boštanjske osnovne šole v petkovem dopoldnevu gostili 29. zasedanje občinskega šolskega parlamenta občin Sevnica in Radeče, na katerem je bilo prisotnih 29 mladih parlamentarcev iz osmih osnovnih šol obeh občin, odločeno pa je bilo tudi, da bo ena izmed predstavnic v Ljubljani (na nacionalnem otroškem parlamentu) radeška osnovnošolka, Ema Kmetič.

Preberi več

Pustno rajanje tudi v radeškem vrtcu

Pust-v-vrtcu-2019-2mNa pustni dan ni manjkalo veselega vzdušja v raznovrstnih maskah niti v vrtcu, v katerem so se najmlajši za en dan prelevili v nekoga drugega, prav tako pa so se v kostume - prikupne emotikone, skupinsko odele njihove vzgojiteljice in vzgojitelji s svojimi pomočniki.

Preberi več

Tradicionalne dobrote slovenskega zajtrka

Vrtec-RadeeSlotradzajtrk-2018-84mProjekt Tradicionalni slovenski zajtrk je tudi letos eden izmed osrednjih dogodkov dneva slovenske hrane, katerega danes v slovenskih vrtcih in šolah obeležujejo in po že ustaljenih načelih pripravljajo skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvom za zdravje, Ministrstvom za kulturo, Ministrstvom za okolje in prostor ter številnimi drugimi partnerji.

Preberi več

Vrata šole in vrtca se znova odpirajo

Vrtec-Radee2018-08-28Uvodni-roditeljski-sestanek-1mV torek je vodstvo Javnega zavoda OŠ Marjana Nemca Radeče - enota VRTEC za starše otrok, ki bodo v prihajajočem vrtčevskem letu svoje najmlajše zaupali v varstvo ter delno tudi vzgojo in izobraževanje zaposlenim vrtca, pripravilo skupen roditeljski sestanek.

Preberi več

Teden otroka okrasila še "Tetka jesen"

Vrtec-RadeeTetka-Jesen-2018-28mMedtem, ko se je narava že dodobra odela v raznobarvne odtenke, so otroci radeškega vrtca z njihovo tradicionalno prireditvijo obeležili teden otroka, v katerega so vnesli tudi pridih jesenskega časa.

Preberi več

Otroški vrvež pri Gašperjevem kostanju

V naselju Močilno, kjer stoji naravna znamenitost - Gašperjev kostanj, ki se ponaša z nazivom najdebelejšega domačega kostanja v Sloveniji, so Dan Zemlje obeležili otroci radeškega vrtca.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja