Osnovna šola in vrtec

S pasjimi prijatelji v radeškem vrtcu

VrtecDan-ivali-201701Ob svetovnem dnevu živali so najmlajši občani iz Javnega zavoda Osnovna šola Marjana Nemca Radeče - enota Vrtec Čira Čara, medse sprejeli člane Kinološkega društva Posavje iz Sevnice ter tako 4. oktober posvetili štirinožnim prijateljem.

Preberi več

Radeška učenka Nea z zlatim Zelenim peresom

JZ-O-MNZeleno-peroNa letošnji Dan zemlje je Društvo Planet Zemlja na Gospodarskem razstavišču že sedmič zapored podelilo nazive vzgojno-izobraževalnim in vzgojno-varstvenim zavodom, ki so skozi šolsko leto 2016/2017 izvajali trajnostne projekte Društva Planet Zemlja in si s tem pridobili naziv Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec.

Preberi več

Svibno gostilo strokovni posvet podružničnih šol

SvibnonaslovnaMinuli konec tedna je Društvo učiteljev podružničnih šol Slovenije na podružnični šoli Svibno organiziralo 17. strokovni posvet podružničnih šol iz vse Slovenije. Ob tem je vsaka izmed šol v besedi in sliki pripravila pregled njihovih aktivnosti, ki med drugim poudarjajo pomembnost pestrosti podeželja, ki pa je bila osrednja tema letošnjega posveta.

Preberi več

Tjaša Zajec - državna prvakinja v debati 2017

Tjaa-ZajecnaslovnaMinulo soboto je v dvojezični osnovni šoli DOŠ I. Lendava potekal državni osnovnošolski debati turnir, na katerem so sodelovali tudi člani debatnega kluba JZ Osnovna šola Marjana Nemca Radeče, med njimi pa se je v sam državni vrh povzpela Tjaša Zajec s prvim mestom med posameznimi govorci v šolskem letu 2016/2017.

Preberi več

Zlati radeški učenci na Altermed 2017

Slika-1-Jabolko-rdee-RadeeJABOLKO … R(A)DEČE (IN TUDI ZLATO)

V okviru sejma Altermed smo se 10. marca učenci radeške osnovne šole z mentorico Majo Trobiš v Celju predstavili s projektom Odgovorno s hrano.

Preberi več

Najmlajši obeležili Prešernov dan

KD-vrtec2Kulturni praznik našega naroda so na svoj način obeležili tudi otroci iz radeškega vrtca, tako najmlajši iz Biba Baje v Kolenovem grabnu kot tudi že starejši v enoti Čira Čara.

Preberi več

Turistična vizija radeških učencev

CaptureNa 31. Državnem festivalu »Turizmu pomaga lastna glava« na temo Potujem, torej sem, katerega je v tekočem šolskem letu razpisala Turistična zveza Slovenije skupaj z Zavodom RS za šolstvo, sodeluje s turistično nalogo tudi Javni zavod Osnovna šola Marjana Nemca Radeče.

Preberi več

Jubilejni medeni zajtrk v radeški šoli

IMG7287---CopyLetošnjo jesen Javni zavod Osnovna šola Marjana Nemca Radeče z enotama Vrtec (Biba Baja in Čira Čara) ter podružnično šolo Svibno v sodelovanju s Čebelarskim društvom Radeče in lokalnimi pridelovalci hrane obeležuje jubilejni, že deseti medeni zajtrk, iz katerega se je po prvotni zasnovi razvil slovenski tradicionalni zajtrk.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja