Občina

Otvoritev obnovljenega začetka odcepa do prvih hiš v Jelovem

Otvoritev-asfalta-do-Rogla-18mV zgodnjem petkovem popoldnevu je bilo v t.i. "spodnjem" Jelovem posebej veselo in družabno, saj je bila izvedena uradna otvoritev asfaltiranega odcepa, ki vodi do gospodinjstev Rogel, Šrenk, Rozman in Ramovš.

Po zaključenem projektu sicer že v jesenskem času je bilo pretekli petek tako organizirano tudi formalno odprtje začetka odcepa, na katerem smo se zbrali tako krajani kot tudi predstavniki investitorja (Občina Radeče) ter predstavnik Krajevne skupnosti Radeče v vlogi posredovalca pri projektu.

Po podatkih Daliborja Crljenkoviča, višjega svetovalca za gospodarstvo na Občini Radeče, je pri omenjeni investiciji šlo za zamenjavo ustroja cestišča, oblikovanje brežin, ureditev odvodnjavanja, asfaltacija 100 m cestišča in ureditev bankin. Celotna investicija je znašala 15.532,43 € z DDV.

Na otvoritvi je lepši in bolj varni poti do štirih stanovanjskih hiš nazdravil župan Občine Radeče, Tomaž Režun, direktorica Občinske uprave Občine Radeče, Brigita Stopar, višji svetovalec za projektno delo in investicije na Občini Radeče, mag. Matjaž Šušteršič ter Dušan Podlesnik, predsednik Krajevne skupnosti Radeče in uporabniki novoasfaltiranega odcepa, domačini z Jelovega.

Pridobitev, za katero si je na pobudo uporabnikov, najbolj prizadeval Podlesnik, predstavlja bistveno lažje prevozno pot v primerjavi s stanjem pred začetkom izvedbe projekta, kar je najbolj opazno in občutno pod avtomobilskimi kolesi v času izrednih vremenskih razmer, kot sta denimo obilno deževje in večja količina zapadlega snega v zimskem času.

Druženje ob zakuski sta z igranjem na harmoniko popestrila Lana Rogel, sicer tudi učenka Glasbene šole Laško-Radeče, pri raztegovanju meha že muzejske starosti (a še vedno odlično zvenečega) pa se ji je pridružil še njen dedek, Marjan Rogel st., s čimer je bilo poskrbljeno tudi za kulturno noto otvoritvenega dogodka.

Share
Ostale novice iz Posavja