Občina

Srečanje posavskih županov z novinarji

Sreanje-upanov-z-novinarji-2018-11minSkupno novinarsko konferenco, na kateri vseh pet posavskih županov strne delo preteklega leta in smelo predstavi tudi načrte za prihodnost, je letošnje leto gostila Občina Kostanjevica na Krki.

Preberi več

90-letnica Zofija Cerar

90-letnica-Zofka-CerarnaslovnaKot zadnja v nizu slavljenjcev častitljivih 90-letnikov v letu 2017 je praznovala Zofija Cerar, ki stanuje V gaju in kmalu po njenem okroglem jubileju jo je obiskal radeški župan s predstavnikom domačih upokojencev ter predstavnikoma Rdečega križa.

Preberi več

Obnovljena javna razsvetljava na Svibnem

SvibnoRazsvetljava13Občina Radeče je preko domačega komunalnega podjetja poskrbela za zamenjavo šestih dotrajanih in energetsko potratnih svetilk na drogovih ter na trasi od domačije Rutar do pokopališča na Svibnem postavila 17 novih drogov z modernimi, varčnimi in okolju prijaznejšimi LED svetilkami.

Preberi več

Občina ne bo več solastnica stavbe na Titovi 58

Titova-58Medtem, ko je bilo na 17. seji Občinskega sveta Občine Radeče govora o nakupu skupno 529 m2 nepremičnin, pa je bil na drugi strani sprejet sklep glede prodaje solastniškega deleža v eni izmed stavb ob najdaljši ulici v Radečah, Titovi ulici.

Preberi več

Iz lastništva Savskih elektrarn in Gerčerjeve v občinsko gospodarjenje

Kupoprodaja---simbolinaZemljišča v Podkraju, ki se nahajajo ob uvozu z obvoznice na lokalno cesto Hrastnik-Podkraj-Radeče in ležijo v katastrskem območju Radeče, v skupni velikosti 466 m2 in zajemajo  del lokalne ceste in nekaj travnatih površin, so občinski svetniki potrdili kot nakupa vredna.

Preberi več

Znani nagrajenci Občine Radeče

clapping-hands-copyObčinska Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja je sredi junija odprla prispele vloge za podelitev priznanj Občine Radeče ter se seznanila s posameznimi predlogi, ki so jih organu lokalne samouprave posredovali predlagatelji.

Preberi več

Nova podoba avtobusnih postajališč

Nadstrenica-TRGMarsikdo je med vožnjo skozi mesto opazil, da so se v maju izvajala dela na avtobusnih postajališčih, posebej pa so se novosti razveselili tisti, ki avtobusni prevoz tudi uporabljajo.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja