Občina

Žalna slovesnost na radeškem pokopališču

ObRadeealna-slovesnost-ob-1-26mV ponedeljkovem popoldnevu je na pokopališču v Radečah Občina Radeče organizirala žalno slovesnost pred prihajajočim dnevom spomina na mrtve kot tudi ob dnevu suverenosti, ki je potekal 25. oktobra. Program so oblikovali domači kulturni ustvarjalci, vloga slavnostnega govornika pa je tokrat pripadla Dušanu Podlesniku, občinskemu svetniku, sicer dolgoletnemu predsedniku Krajevne skupnosti Radeče.

Preberi več

V Palčkovi deželi na Jelovem odslej tudi občinski palček kovač

PalekLe dober kilometer od odcepa pri nekdanjem tekstilnem obratu Kora, kjer smerokaz usmerja navkreber proti Jelovem in Čimernem, ima svoj prostor pod soncem Dežela palčkov, v kateri za njunih med 400 in 500 palčkov ter njihovih živalskih in pravljičnih prijateljev srčno skrbita Marinka Zorec in Jože Vitasovič. Zbirka okrogloličnih palčkov s hudomušnimi nasmeški je od minule srede bogatejša za enega več - vnetima zbirateljema ga je namreč podarila Občina Radeče.

Preberi več

Otvoritev Stare šole za nove ideje

Otvoritev-StareoleZaNoveIdeje-54mEden od najbolj odmevnih in težko pričakovanih dogodkov v sklopu radeškega občinskega praznika je bila današnja otvoritev Stare šole za nove ideje, ob čemer so s prerezom traku uradno predali namenu obnovljen objekt nekdanje podružnične šole na Jagnjenici.

Preberi več

Višje plače, več vpisanih otrok - dražji vrtec

Breko-in-Selan-mNa seji Občinskega sveta Občine Radeče, ki je potekala minuli petek, je bil s 15 glasovi ZA in enim glasom PROTI, sprejet predlog o obravnavi sklepa o določitvi cene programov v JZ OŠ Marjana Nemca - Enota vrtec Radeče, kar pomeni višjo ceno za vrtčevsko varstvo.

Preberi več

Radeški župan predstavil načrte Občine za leto 2019

Sreanje-upanov-in-novinarjev-201901Minuli petek je v Gostišču Tri lučke na Sremiču potekala skupna novinarska konferenca vseh posavskih občin, na kateri so župani povzeli večje dosežke minulega leta in predstavili načrte za tekoče, obenem pa podpisali tudi sporazum VARUJVODO o delovanju in financiranju svetovalne pisarne v okviru projekta Učinkovito čiščenje odpadnih voda za ohranjanje vodnih virov.

Preberi več

Vroča tema: rekonstrukcija ceste Zidani Most-Radeče

Miran-PrnaverMed vprašanji in pobudami 2. redne seje Občinskega sveta Radeče je svétnik Nove Slovenije, Miran Prnaver, postavil nekaj vprašanj na temo načrtovane širitve ceste Zidani Most-Radeče, predvsem, kdaj naj bi se dela pričela in kako dolgotrajne zapore so predvidene.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja