Občina

Predavanje o varnosti v cestnem prometu

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Radeče je organiziral predavanje o varnosti v cestnem prometu, ob čemer so uvodoma obiskovalci ozaveščevalnega druženja prejeli preventivna gradiva in odsevne trakove in kresničke.

Preberi več

V Občinski svet Občine Radeče ali v Svet Krajevne skupnosti - ali pa kar v oba?

Pred štirimi leti so lokalne volitve potekale 5. oktobra oz. 19. oktobra (drugi krog), z novelo Zakona o lokalnih volitvah, sprejeto novembra lani, pa se je kot stalen datum rednih lokalnih volitev določila tretja nedelja v novembru; tokrat je to 18. november, ko bomo izbirali župane in člane svetov krajevnih skupnosti.

Preberi več

Željo po vključenosti v Svet krajevne skupnosti imajo....

Volitve-2017Po tem, ko je visoko branost dosegel članek z naslovom Kdo se poteguje za mesto v radeškem občinskem svetu, v nadaljevanju sledi povzetek o tem, kdo vse želi soodločati na lokalni ravni z vidika posamezne krajevne skupnosti.

Preberi več

Otvoritev varne poti v šolo

Otvoritev-varne-poti-v-olo-6mDanes popoldan je Občina Radeče simbolično predala namenu novo ureditev območja pod radeško osnovno šolo. Na začetku so prireditev s Fanfarami slavnostno otvorili učenci komorne skupine trobil in tolkal pod mentorskih vodstvom učiteljev Boštjana Župevca,Tonija Škalerja in Benjamina Kosa,ki so tudi igrali skupaj z učenci. V sklopu krajšega kulturnega programa, katerega je povezovala Duška Kalin, je navzoče pozdravil župan Občine Radeče, Tomaž Režun, zatem pa je kot slavnostni govornik na slovesnem odprtju varne poti v šolo spregovoril Dejan Prešiček, minister Republike Slovenije za kulturo.

Preberi več

Kdo se poteguje za mesto v radeškem občinskem svetu?

Volitve-2017Bolj kot se bližajo lokalne volitve 2018, bolj se več ali manj odkrito govori o kandidatih. V Radečah se bo v dveh volilnih enotah za sedeže v občinskem svetu potegovalo skupno 65 kandidatov iz šestih različnih političnih strank.

Preberi več

Slavnostna otvoritev cestega odseka skozi Jagnjenico

Obina-RadeeOtvoritev-ceste-Jagnjenica-38Včeraj so ob 15. uri na dvorišču med staro jagnjeniško šolo in tamkajšnjim gasilskim domom slavnostno predali namenu modernizirano regionalno cesto R3 665 na odseku skozi naselje Jagnjenica.

Preberi več

Zapora treh odcepov v centru Radeč

Varna-pot-v-oloV okviru investicije Ureditev območja pod OŠ Marjana Nemca Radeče – varna pot v šolo je predvidoma do konca meseca septembra predvidena zapora treh odcepov.

Preberi več

Slavnostna seja ob občinskem prazniku

Obinski-praznik-2018-168mNa petkovo pozno popoldne je bila v dvorani radeškega kulturnega doma izvedena slavnostna seja, s katero je Občina Radeče obeležila občinski praznik, katerega sicer praznuje 8. septembra kot spomin na razglasitev trga v mesto in kot spomin na izgnane, ki so se ravno v začetku devetega meseca leta 1945 po vojni vihri vrnili na svoje domove.

Preberi več

Podpisana pogodba za izvedbo projekta "Varna pot v šolo"

Obina-Radee2018-06-29Podpis-pogodbe-Varna-pot-v-olo-9minNa zadnji junijski petek opoldan sta župan Občine Radeče, Tomaž Režun in direktorica izbranega izvajalca del, Maja Gercer iz AGM Nemec d.o.o., podpisala pogodbo o izvajanju del v sklopu projekta »Varna pot v šolo«. Po tem, ko so se minuli torek pričela rušitvena dela objekta nekdanjega Mladinskega kluba Radeče in se bodo nadaljevala z rušenjem nekdanje gostilne Svoboda, se bo pričel nov, ločen projekt, »Varna pot v šolo.«

Preberi več

Ostale novice iz Posavja