Občina

Otvoritev Stare šole za nove ideje

Otvoritev-StareoleZaNoveIdeje-54mEden od najbolj odmevnih in težko pričakovanih dogodkov v sklopu radeškega občinskega praznika je bila današnja otvoritev Stare šole za nove ideje, ob čemer so s prerezom traku uradno predali namenu obnovljen objekt nekdanje podružnične šole na Jagnjenici.

Preberi več

Višje plače, več vpisanih otrok - dražji vrtec

Breko-in-Selan-mNa seji Občinskega sveta Občine Radeče, ki je potekala minuli petek, je bil s 15 glasovi ZA in enim glasom PROTI, sprejet predlog o obravnavi sklepa o določitvi cene programov v JZ OŠ Marjana Nemca - Enota vrtec Radeče, kar pomeni višjo ceno za vrtčevsko varstvo.

Preberi več

Radeški župan predstavil načrte Občine za leto 2019

Sreanje-upanov-in-novinarjev-201901Minuli petek je v Gostišču Tri lučke na Sremiču potekala skupna novinarska konferenca vseh posavskih občin, na kateri so župani povzeli večje dosežke minulega leta in predstavili načrte za tekoče, obenem pa podpisali tudi sporazum VARUJVODO o delovanju in financiranju svetovalne pisarne v okviru projekta Učinkovito čiščenje odpadnih voda za ohranjanje vodnih virov.

Preberi več

Podlesnik po 12-ih letih predsedovanja radeški krajevni skupnosti še v občinski svet

Duan-PodlesnikNa današnji, drugi redni seji Občinskega sveta Občine Radeče, je sestava radeškega občinskega sveta postala številčno popolna. Pričela se je resda s štirinajstimi, zasedanje pa je bilo zaključeno s petnajstimi občinskimi svetniki - potrjen je bil namreč mandat nadomestnemu članu Občinskega sveta Občine Radeče, Dušanu Podlesniku.

Preberi več

Vroča tema: rekonstrukcija ceste Zidani Most-Radeče

Miran-PrnaverMed vprašanji in pobudami 2. redne seje Občinskega sveta Radeče je svétnik Nove Slovenije, Miran Prnaver, postavil nekaj vprašanj na temo načrtovane širitve ceste Zidani Most-Radeče, predvsem, kdaj naj bi se dela pričela in kako dolgotrajne zapore so predvidene.

Preberi več

Proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti

2018-12-2601Občina Radeče je dan po božiču, ki je dela prost dan - obeležujemo namreč dan samostojnosti in enotnosti, pripravila proslavo, na kateri je osrednje misli navzočim namenila Marija Imperl, dolgoletna občinska svetnica in dolgoletna direktorica KTRC Radeče.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja