Humanitarnost

Kako smo volili v radeški občini?

Volitve-2017Med enajstimi volilnimi mesti, kolikor jih je bilo v radeški občini pripravljenih za namen oddaje glasu na predsedniških volitvah 2017, je bila najvišja volilna udeležba s 57,92 % zabeležena na volišču bivšega Bistroja Loni (prostor Društva invalidov Radeče).

Preberi več

Radeška voda znova neoporečna

Neoporena-vodaJavno podjetje Komunala Radeče obvešča porabnike pitne vode v naseljih Radeče, Zagrad, Obrežje, Hotemež, Vrhovo, Log pri Vrhovem in Prapretno, da je ukrep prekuhavanja pitne vode na vodovodnem sistemu RADEČE preklican.

Z današnjim dnem, t.j. 9. avgustom 2017, tako krajani lahko znova uživajo zdravstveno ustrezno vodo iz domačih pip.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Svibanski mlaj s trojnim namenom

Mladi in mladi po srcu že tradicionalno pred prvomajskimi prazniki poskrbijo, da se na vrhu Svibna, kjer se nahajajo grajske razvaline, postavi mlaj. Podvig fantov in mož je poseben predvsem zaradi postavljanja na težko dostopnem terenu, kjer je na strmih pobočjih skalnata podlaga in na nekaj odsekih tudi nekoliko nevarno.

Preberi več

Zapora lokalne ceste proti Jelovem

zaporacesteJavno podjetje Komunala Radeče obvešča uporabnike lokalne ceste Čimerno - Jelovo - Radeče o POPOLNI ZAPORI  ceste v četrtek, 23. marca.

Preberi več

20. redna letna skupščina Gasilske zveze Radeče

Minuli petek je v prostorih gostišča Jež na Jagnjenici potekala redna letna skupščina Gasilske zveze Radeče, ki se je odvila dvajsetič zapored. Za otvoritveni pozdrav navzočim je poskrbel predsednik GZ Radeče Rado Mrežar, zatem pa so bili izvoljeni delovni organi – kot predsednica Breda Šuligoj ter Franc Jamšek in Anita Ključevšek kot člana.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja