Narava

Miklavžev pohod z lučkami

PD-RadeeMiklavev-pohod-2019-10mPreden je uvod v prezadnji konec tedna v novembru pospremila noč, so se otroci planinskega krožka, ki deluje v okviru javnega zavoda Osnovna šola Marjana Nemca Radeče preko sodelovanja s Planinskim društvom Radeče, v spremstvu mentorice, vodnikov in nekaterih staršev, podali na pohod iz Radeč do cerkve na Močilnem.

Ker podružnica nosi ime po zavetniku sv. Miklavžu, seveda ni manjkalo pisem za dobrega moža, ta so otroci odložili v posebno skrinjico, z mislijo, da bodo napisane ali narisane želje pisma uslišane. Ob kitarski spremljavi Branka so mladi planinci tudi zapeli pesem, namenjeno glasbeni voščilnici ob prihajajočih praznikih.

Po spominskem fotografiranju je sledil spust v dolino, ki je poseben predvsem zaradi pohoda v temi, pri čemer so poti pred pohodniki osvetljevale ročne in nagčavne svetilke. Po prejemu žiga v planinske cici dnevnike so otroci s starši šli, vsak na svoj dom, in sklenili pohodniška druženja letošnjega koledarskega leta. Planinske korake bodo znova ubirali v drugi polovici januarja 2020, ko je načrtovan pohod na Križe mimo znamenite Dežele palčkov v Jelovem.

 

Share
Ostale novice iz Posavja