Narava

Radeški markacisti posvetili 370 ur urejanju planinskih poti

10-03-2019-36mPosavski markacisti smo se drugo nedeljo marca tradicionalno sestali z našimi planinskimi prijatelji iz Zasavja, s katerimi sestavljamo meddruštveni odbor planinskih društev vse od Brežic pa do Litije - iz Radeč so bili prisotni Franc Gros, Milan Mavrič in Tomaž Nograšek.

Po besedah Janka Medveška so v PD Videm Krško opravili 100 ur, 285 prostovoljnih ur pa so oddelali  v Planinskem društvu Brežice pod vodstvom Meha Tokić. S strani Planinskega društva Bohor Senovo ni bilo prisotnega predstavnika, a so iz Komisije za planinske poti pri Planinski zvezi Slovenije sporočili, da so tamkajšnji markacisti opravili 16 ur. Markacisti Planinskega društva Lisca Sevnica smo vložili 350 ur v delovne akcije, Franc Gros iz Planinskega društva Radeče pa je povedal, da so jih opravili 370 ter v minulem letu poslali na usposabljanje tri nove člane – novo članico so lani pridobili tudi brežičani.

Zbrane je nagovoril tudi Jože Prah, predsednik zasavsko – posavskega meddruštvenega odbora planinskih društev ter podal kar nekaj zanimivih predlogov in povabil, vse pa seznanil še s podatkom, da je bilo v Posavju in Zasavju skupaj opravljenih čez 4000 prostovoljnih delovnih ur za namen urejanja in vzdrževanja planinskih poti.

Iz posavskih planinskih društev smo se jubilejnega, 20. shoda, ki je potekal na Kopitniku, udeležili štirje markacisti iz PD Brežice, dva iz PD Videm Krško, šest iz PD Lisca Sevnica in trije iz PD Radeče, v preteklem letu pa smo posavski markacisti opravili kar 1121 prostovoljnih delovnih ur, preko  katerih redno skrbimo, da so planinske poti vzdrževane in urejene, zato kot take lahko registriranim planincem in rekreativnim pohodnikom predstavljajo varno pot v naše hribe in gore.

D.J., foto: Meho Tokić

 

 

 

 

 

Share
Ostale novice iz Posavja