Narava

Na čelu Komunale Radeče že slab mesec Stoparjeva

brigitaPo tem, ko je Komunalo Radeče več let vodil Slavko Kočevar, ga je na njegovem direktorskem mestu zamenjala zdaj že nekdanja direktorica radeške občinske uprave, Brigita Stopar, katera je službovanje na radeški komunali nastopila s 5. avgustom.

Slavku Kočevarju se je mandat iztekel 20. oktobra 2018, ker pa so še ne mesec dni za tem datumom potekale volitve županov občin ter članov občinskih svetov in članov krajevnih skupnosti, je na tedanji občinski seji (podobno kot za mesto direktorja KTRC Radeče in za mesto županove tajnice), Tomaž Režun dejal, da "bi bilo neprimerno, če ne kar nehigienično, kadrovati tik pred lokalnimi volitvami".

Tako je radeški občinski svet Slavku Kočevarju potrdil opravljanje funkcije vršilca dolžnosti direktorja, katero pa se je na pragu tega poletja počasi izteklo.

Občina Radeče je kot ustanoviteljica javnega podjetja Komunala Radeče namreč objavila 11. junija letos razpis za direktorsko mesto za mandatno obdobje štirih let.

Kot je pojasnil predsednik Nadzornega sveta JP Komunala Radeče, Zoran Čulk, so se na razpis prijavili trije kandidati, med njimi pa le ena kandidatka izpolnjevala vse razpisne pogoje, zaradi česar se preostala dva kandidata nista uvrstila v nadaljnji postopek izbire.

S strani Nadzornega sveta JP Komunala Radeče je bila zato z dnem 5. 8. 2019 na direktorsko mesto imenovana Brigita Stopar.

Kako je s funkcijo poveljnika radeške civilne zaščite, katero je dolgoletno opravljal (neuradno nedavno upokojeni) Slavko Kočevar, pa v prvih dneh septembra.

 

Share
Ostale novice iz Posavja