Narava

Vabilo na 14. pohod po Ostrovrharjevi vinski poti

vinska-potTuristično društvo Ostrovrharji Svibno, vinogradniki Ostrovrharjevih goric v Zagradu, organizirajo 14. tradicionalni  »Pohod po Ostrovrharjevi vinski poti«.

Daljši pohod se bo pričel v soboto, 16. 06 2018,  ob 15.30 z izhodiščno točko v Zagradu  pri Cumarjevem mlinu.

Na izhodiščni točki si boste ogledali edini delujoči mlin v dolini Sopote, zgrajen leta 1920.

Od tu se boste sprehodili skozi zaselek Zagrad, si ogledali naravne znamenitosti in obenem poskusili domače dobrote. Pot bo vodila dalje do Vetrnega vrha, od koder se odpira krasen pogled na vzhodni del doline Sopote. Z Vetrnega vrha je lepo viden grajski hrib z ostanki Ostrovrharjevega gradu, z delom Svibnega ter v ozadju s pogledom na Dolenjsko. Nato se boste podali po »stari gozdni poti« Vetrni vrh - Zagrad in se pridružili ostalim pohodnikom pohoda "od zidanice do zidanice".

Pričetek pohoda od zidanice do zidanice bo ob 18.00  pri domačiji Celestina, kjer je označba za Ostrovrharjevo vinsko pot. Po krajšem kulturnim programu se boste sprehodili  po Ostrovrharjevi vinski poti ter pri zidanicah poskusili vina, ki so ga pridelale marljive roke vinogradnikov ostrovrharjevih goric. Na koncu vinske poti bo poskrbljeno za kulturni program, dobro voljo, odlično kapljico, jedačo in zabavo z ansamblom.

Parkirišča bodo urejena na obeh izhodiščnih točkah, parkiranje pa je na lastno odgovornost.

Za pohodnike daljše poti je prispevek 8 evrov, v katero sta vključena spominski kozarec in bograč, za vse ostale pohodnike pa 3 evre za spominski kozarec in pokušino vin pri vseh zidanicah.  

Pohodniki po Ostrovrharjevi vinski poti ste ob vsaki udeležbi prejeli  spominski kozarec. Tiste udeležence, ki bodo prinesli največ zbranih kozarcev s posameznih pohodov, čaka presenečenje.

 Za vse udeležence priporočajo pohodniško opremo. Udeležba pohoda na lastno odgovornost.

 

Share
Ostale novice iz Posavja