Narava

Predavanje o samozdravljenju s konopljo

SKKKRnaslovnaSocialni konopljin klub Kamnolom Radeče je v začetku prazničnega decembra pripravil strokovno predavanje na temo Konoplja v domači lekarni, katerega je izvedel Božidar Radišič, ki je podrobneje predstavil omenjeno rastlino.

Preberi več

Predstavitev knjige odpade

PDF-mlini-odpovedOBVESTILO: Predstavitev knjige Pesem mlinov v dolini Sopote in Šklendrovca, načrtovana za petek, 15. september 2017 ob 18.uri v Knjižnici Radeče, ODPADE zaradi bolezni avtorja Jožeta Potrpina.

Radeške podeželske žene na srečanju v Vitanju

DK-ArnikaDruštvo kmečkih žena Arnika, ki združuje podeželske ženske radeške občine, se je s 14 članicami udeležilo 6. srečanja kmetic celjske in koroške regije v Vitanju ter v družbi preostalih 14 društev medsebojno izmenjalo izkušnje, mnenja in vtise s področja kmečkega življenja.

Preberi več

Potres magnitude 2,2 v bližini Radeč

Simbolina-fotografija--potresAgencija RS za okolje, Urad za seizmologijo sporoča, da so v nedeljo, 6. avgusta 2017, ob 10.01 seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili potres magnitude 2,2 v bližini Radeč, 46 km vzhodno od Ljubljane.

Preberi več

Nominirana tudi čebelarka Mojca Lazar

Na sejmu ApiSlovenija 2016 je minulo nedeljo v Celju potekala razglasitev zmagovalcev in slovesna podelitev priznanj tekmovalcem na mednarodnem natečaju čebelarske fotografije ČZS 2015. S fotografijo na temo tradicionalnh čebelnjakov/stojišč je sodelovala tudi radeška čebelarka, Mojca Lazar.

Preberi več

Tudi radeški predstavnik med sevniškimi planinci

Planinsko društvo Lisca Sevnica je v torek, 15. marca, izvedlo svoj redni letni občni zbor članov, katerega se je kot gost udeležil tudi predsednik Planinskega društva Radeče, Jože Šušteršič, opaziti pa je bilo moč tudi Nevenko Vahtar iz Društva prijateljev mladine Radeče.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja