Narava

Pohod planinskega podmladka na Nebeško Goro

20190914083529pohodnikiPreteklo soboto je Planinsko društvo Radeče organiziralo prvi pohod za svoje mlade (in tudi tiste malo manj mlade) pohodnike v novem šolskem letu, sicer pa že tradicionalen vzpon na najvišji vrh v občini, na Nebeško goro, na katero se zadnjih 15 let podajajo v septembru. Vseh udeležencev je bilo kar blizu 75.

Preberi več

Vrnitev sove velike uharice v naravo

Velika-uharica-Radee-42mVčerajšnje popoldne je bilo za mladiča velike uharice v starosti komaj pol leta izjemnega pomena, saj se je po 40-dnevnem zdravljenju poškodbe v zavetišču in vnovičnemu učenju letenja, vrnila v svoje naravno okolje.

Preberi več

Na Hotemežu 200 markacistov iz vse Slovenije

06-07-2019-35mPreteklo soboto je bil pri Ribiškem domu na Hotemežu pri Radečah izveden dan slovenskih markacistov, katerega sta soorganizirala Odbor za planinske poti – Meddruštveni odbor planinskih društev Zasavja (OPP MDO PD Zasavja) in Komisija za planinske poti (KPP) pri Planinski zvezi Slovenije.

Preberi več

Pohod po učni poti Savus

KTRC-RadeePohod-po-uni-poti-Savus-201911Na prvi junijski dan je v organizaciji KTRC Radeče potekal pohod po učni poti Savus, katerega se je udeležilo okoli trideset domačinov. Podali so se na pet kilometrov dolgo krožno pot ob reki Savi in znotraj blizu štiriurnega druženja doživeli vsakodnevno priljubljeno sprehajalno pot na nekoliko drugačen način.

Preberi več

Skrb za lepšo okolico: v soboto bo čistilna akcija

SmetiTuristično društvo Radeče in Občina Radeče v sodelovanju z Javnim podjetjem Komunala Radeče tudi letos soorganizirata čistilno akcijo po celotni občini, katere namen je zagotoviti lepšo in predvsem bolj čisto okolje, v katerem živimo. Potekala bo v soboto, 30. marca 2019.

Preberi več

Uspešen 14. Ostrovrharjev pohod

14-Ostrovrharjev-pohod-3minTuristično društvo Ostrovrharji Svibno, vinogradniki Ostrovrharjevih goric v Zagradu, so organizirali 14. tradicionalni  »Pohod po Ostrovrharjevi vinski poti« - pohod od zidanice do zidanice.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja