Gasilstvo

Mesec požarne varnosti s poudarkom na večstanovanjskih stavbah

GZSmesec-po-varnosti-2019Z oktobrom se je začel mesec požarne varnosti. V projektu priprave vsebin so sodelovali trije partnerji: Slovensko združenje za požarno varstvoGasilska zveza Slovenije in Uprava Republike Slovenije zazaščito in reševanje. Slogan letošnje teme je: Za požarno varnost v večstanovanjskih stavbah skrbimo vsi. Skupni namen je opozoriti lastnike in uporabnike stanovanj ter upravnike večstanovanjskih stavb (kot pooblaščence etažnih lastnikov) na pomen požarne varnosti.

V večstanovanjskih stavbah namreč lahko živi veliko ljudi in s tem je tudi možnost, da pride do požara, večja. Zato je potrebno lastnike in uporabnike stanovanj v večstanovanjskih stavbah ozavestiti, da je njihova dolžnost skrbeti za požarno varnost v svojem gospodinjstvu, v skupnih prostorih in na zunanjih površinah.

V sklopu projekta so partnerji pripravili zgibanko in plakat, podrobnejše vsebine pa so objavljene tudi na spletnih straneh  http://www.gasilec.net/ in http://www.sos112.si/slo/index.php

V Radečah bo ta konec tedna potekala vaja v enem izmed blokovskih naselij (Pot na brod), kjer si boste lahko v nedeljo, 6. oktobra dopoldan, občani ogledali, na kakšen način poteka hipotetična intervencija v večstanovanjskem objektu.

Ob mesecu požarne varnosti velja omeniti  še gasilsko znamko, ki bo v poštnem prometu obvezna v prihodnjem tednu, med 7. in 12. oktobrom 2019, in katere izkupiček je namenjen za delovanje gasilske mladine in gradnjo regijskih poligonov za gasilce.

Share
Ostale novice iz Posavja