Gasilstvo

Tudi OŠ Radeče sodelovala na likovnem in literarnem gasilskem natečaju

Nateaj-gasilciV sredo, 28. avgusta, je v Metliki potekala slovesnost ob 50-letnici Slovenskega gasilskega muzeja dr. Branka Božiča, na kateri so med drugim podelili priznanja najboljšim osnovnošolcem, kateri so se odzvali februarskemu vabilu in sodelovali na literarnem ali likovnem natečaju na temo "Gasilec, na pomoč"! Na natečaj je prispelo skoraj 3000 likovnih in literarnih deliz skupno 185 šol, med njimi pa so svojo kreativnost izkazali tudi učenci Javnega zavoda Osnovna šola Marjana Nemca Radeče.

Učenci so na likovnem natečaju lahko izbrani motiv ustvarili v različnih likovnih tehnikah, kot so risba, grafika, praskanka, akvarel ,tempera, akril, fotografija, fotomontaža in drugo, na literarnem pa so se lotili pripovednega besedila, pesmi ali stripa - vse seveda v duhu gasilstva, ki letos v Sloveniji poteka trojno jubilejno, obeležuje se namreč 150-letnica PGD Metlika in s tem tudi 150-letnica gasilstva na Slovenskem, 70-letnica Gasilske zveze Slovenije in 50-letnica Slovenskega gasilskega muzeja dr. Branka Božiča.

Učenci so tako ustvarjali v povezavi z motivi, ki se nanašajo na gasilce, požare in druge nesreče, intervencije, gasilsko opremo, gasilsko zgodovino, na sodeovanje različnih enot za zaščito, reševanje in pomoč, in podobno. Zmagovalna dela, katera so ocenile 5-članske komisije za vsako izmed sodelujočih vsebin natečaja, bodo predstavljena v publikaciji, izdani ob 150-letnici gasilstva na Slovenskem, avtorji nagrajenih del pa so prejeli priznanja in nagrade.

Share
Ostale novice iz Posavja