Gasilstvo

Občinsko gasilsko tekmovanje

PGD-JagnjenicaMinulo nedeljo je Gasilska zveza Radeče pripravila občinsko gasilsko tekmovanje, na katerem je nastopilo 16 ekip iz vseh štirih prostovoljnih gasilskih društev radeške občine.

Po jutranji otvoritvi na igrišču ob gasilskem domu na Jagnjenici so tekmovalne ekipe iz vrst PGD Jagnjenica, PGD Radeče, PGD Svibno in PGD Vrhovo zasedle svoja mesta na dvorišču družbe Kuverta Jagnjenica, kjer so se članske desetine merile v izvedbi taktične mokre vaje, veteranske pa v hidrantni vaji.

Za merjenje časa in pravilnost prikaza gasilsko tekmovalnih veščin je poskrbelo 18 sodnikov iz gasilskih zvez Hrastnik, Laško in Radeče.

Najbolj uspešni so bili gasilci PGDJagnjenica, kateri so v domače vitrine odnesli kar pet izmed šestih pokalov, najboljši so bili v kategorijah člani A, člani B in članice B, starejše gasilke in starejši gasilci. Med članicami A pa so slavila dekleta iz PGD Vrhovo.

Sledila je razglasitev rezultatov in podelitev pokalov ter priznanj. Prvouvrščene ekipe se bodo 15. 10. 2017 udeležile regijskega tekmovanja, ki bo potekalo v Zrečah.

Foto: Alen Krajšek (PGD Svibno)

Foto: Matjaž Kosem (PGD Jagnjenica)

 

Share
Ostale novice iz Posavja