Gasilstvo

Srečanje pobratenih gasilskih društev v Miklavžu

Minulo soboto je potekalo tradicionalno srečanje pobratenih prostovoljnih gasilskih društev, katerega gostitelj je bilo letošnje leto PGD Miklavž na Dravskem polju. Zbrali smo se člani in članice iz štirih PGD-jev: poleg gostiteljskega še PGD Radeče, PGD Lukovek iz GZ Trebnje in DVD Sisak iz sosednje Republike Hrvaške.

Preberi več

24 novih usposobljenih gasilskih strojnikov

PGD-RadeeTeaj-strojnik-2019Minuli petek se je z opravljanjem pisnega preizkusa znanja zaključil tečaj za strojnika, katerega je organizirala Gasllska zveza Radeče, uspešno pa ga je zaključilo 24 tečajnikov iz vseh štirih prostovoljnih gasilskih društev.

Preberi več

Skupščina Gasilske zveze Radeče

66mPrvi petek aprila se je v Gostilni Jež na Jagnjenici sestalo vodstvo in poveljstvo Gasilske zveze Radeče, skupaj z delegati vseh štirih prostovoljnih društev in stanovskimi ter ostalimi gosti.

Preberi več

Travniški požar na Močilnem

5303237510889257679610547093645682031984640nNa zadnje februarsko popoldne je v kraju Močilno zagorela travnata površina, ogenj je poškodoval tudi del gozdnih površin. Posredovalo je 16 gasilcev  PGD Radeče s štirimi vozili ter 11 gasilcev PGD Jagnjenica z dvema voziloma - pogasili so požar, na površini okoli 2000 kvadratnih metrih in pregledali požarišče.

Občni zbor PGD Vrhovo

PGD-VrhovoObni-zbor-2019-2mV poznem petkovem popoldnevu je svoj redni letni zbor članov izvedlo še zadnje prostovoljno gasilsko društvo v Gasilski zvezi Radeče, po prvem PGD Radeče (26.1), kateremu sta sledila občna zbora PGD Svibno (9.2) in PGD Jagnjenica (16.2), so se v vrhovškem prosvetnem domu srečali gasilci in gasilke PGD Vrhovo.

Preberi več

Kviz gasilske mladine Gasilske zveze Radeče

Kviz-mladine-GZ-Radee-2019-02-24-136mZadnje februarsko nedeljsko dopoldne je za podmladek gasilske organizacije v občini Radeče minil tekmovalno. V prostorih nekdanje šole na Jagnjenici in na igrišču ob njej je namreč potekal kviz gasilske mladine Gasilske zveze Radeče, na katerem je nastopilo 6 ekip pionirjev, 7 ekip mladincev in 2 ekipi gasilskih pripravnikov iz vseh štirih prostovoljnih društev.

Preberi več

2. pohod v spomin Andreju Čeču

2pohod-po-Andrejevi-poti-2019-26mČlani PGD Radeče smo na včerajšnjo februarsko nedeljo v dopoldanskem času organizirali 2. pohod po Andrejevi poti, z izhodiščem v centru Radeč in ciljno točko na Svinjskem rtu.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja