Gasilstvo

Občni zbor radeških gasilcev

PGD-Radee-novo-vodstvominČlanstvo PGD Radeče se je tradicionalno zbralo zadnjo soboto januarja na rednem letnem občnem zboru, na katerem so strnili delo minulega leta skozi posamezna poročila ter si zastavili načrtovane aktivnosti za leto 2018.

Preberi več

Podrto drevo ovira promet

112Na današnje nedeljsko dopoldne imajo v regijskih centrih za obveščanje polne roke dela predvsem zaradi močnega vetra, ki podira drevesa in vejevje na cestišča - tudi v radeški občini.

Preberi več

Okrogla miza gasilk na Raki

Okrogla-mizaRaka-2017naslovnaKomisija za članice pri Gasilki zvezi Krško je organizirala tradicionalno okroglo mizo za gasilke, obenem pa tudi dan odprtih vrat in tekmovanje za prehodni pokal PGD Raka - med udeleženkami aktivnosti ob mesecu požarne varnosti tudi članice iz PGD Jagnjenica in PGD Radeče.

Preberi več

Dva nova mentorja gasilske mladine

Mentor-mladine-Zagorje-2017-34Jevevar1V mesecu septembru in oktobru je na sedežu Gasilske zveze Zagorje potekal tečaj za pridobitev specialnosti "mentor mladine", katerega se je udeležilo 33 večinoma zasavskih gasilcev, nekaj udeležencev je bilo iz Ljubljane, dva pa iz Radeč.

Preberi več

Občinsko gasilsko tekmovanje

PGD-JagnjenicaMinulo nedeljo je Gasilska zveza Radeče pripravila občinsko gasilsko tekmovanje, na katerem je nastopilo 16 ekip iz vseh štirih prostovoljnih gasilskih društev radeške občine.

Preberi več

Na vseslovenskem pohodu gasilk tudi dva iz Radeč

PohodPo tem, ko je višja sila primorala organizatorje, Gasilsko zvezo Kamnik, da so načrtovan pohod za prvo soboto v juliju, prestavili zaradi slabega vremena, se je skupinskega planinskega podviga v gasilskem duhu udeležilo gasilk, med njimi tudi dva Radečana.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja