Gasilstvo

Gasilci ob pomoči občanki stopili na tanko mejo med zdravjem in koronvirusom

Intervencijatehindrugapomoc202003-21-4Po pestrem dogajanju, ki je v marsikomu, ki je šel v sobotnem dopoldnevu mimo gasilskega doma, sprožil kopico vprašanj in ugibanj, se danes, ko so se razmere umirile, predvsem pa razjasnile, lahko občani Radeč odpočijejo od negotovosti. Celodnevna intervencija, skozi katero je bila na preizkušnji strokovnost PGD Radeče, pravilnost odločitev v kriznih razmerah in delovanje v maksimalni preventivni meri, so se izkazali kot dragocena "šola" za bodoče primere pomoči potrebnim, ne le v času koronavirusa, pač pa tudi v splošnih, običajnih časih.

Preberi več

Sirene skozi Jelovo do Čimernega

IntervencijapozarCimernoPGDJagnjenicaDanes so se kmalu po času kosila zaslišale sirene, ki so se iz doline ob Sopoti vse bolj približevale hribovitemu predelu nad radeško papirnico. PGD Jagnjenica se je odzvalo klicu na pomoč, katerega so prejeli ob 12.22 s strani celjskega regijskega centra za obveščanje, kamor se je obrnil občan v stiski - v vasici Čimerno naj bi se razvijal dimniški požar.

Preberi več

Požar podrasti na Počakovem


Intervencijapodrast-PoakovoVčeraj je ob 12.34 iz neznanega vzroka zagorela podrast v naselju Počakovo. Gasilci PGD Svibno in Radeče so s skupnimi prizadevanji požar na površini okoli 0,5 hektarja pogasili. Obveščene so bile pristojne službe.

Preberi več

Prvo gasilsko tekmovanje letos: kviz mladine

KvizgasilskemladineGZRadece2020-48Preteklo nedeljo je na igrišču radeške šole in v prostorih radeške enote Glasbene šole Laško-Radeče potekal kviz gasilske mladine Gasilske zveze Radeče, katerega se je udeležilo devet ekip pionirjev (ter ena ekipa, ki je nastopila izven konkurence) in šest ekip mladincev,  medtem ko je v kategoriji gasilskih pripravnikov letos nastala vrzel in ni bilo sodelujočih z vidika najstarejših pripradnikov gasilske mladine iz nobenega izmed štirih gasilskih društev z območja Radeč.

Preberi več

Zbor članov PGD Jagnjenica

PGD-JagnjenicaOZ-2020-delovno-predsedstvoPreteklo soboto so se v prostorih njihovega gasislkega doma na Jagnjenici zbrali člani in članice PGD Jagnjenica ter se na 74. rednem letnem občnem zboru ozli na postorjeno v preteklem letu in si zadali cilje za letos.

Preberi več

Na regijskem posvetu gasilk tudi tri iz GZ Radeče

Posvet-gasilk-CE-SA-SA-regijeStore-2020-52doroteja-mojca-polonaSkladno z letnim programom GZS in Sveta članic GZS je v soboto, 15. februarja, potekal regijski posvet za gasilke celjske in savinjsko šaleške regije - Kulturnem domu Štore se je skupaj z gosti zbralo kar 110 gasilk, med njimi tudi dve iz PGD Jagnjenica in ena iz PGD Radeče.

Preberi več

148. zbor članov PGD Radeče

PGD-Radece148-obcni-zbor-85Kot prvo med štirimi prostovoljnimi gasilskimi društvi, ki delujejo na območju občine Radeče, je svoj redni letni zbor članov izvedlo PGD Radeče, ki se že bliža praznovanju častitljivih 150-let delovanja - v preteklem letu je bila tovrstna slovesnost na nacionalni ravni septembra v Metliki, v januarju so jo obeležili stanovski tovariši iz PGD Laško, iz posavske regije pa jo bodo prihodnje leto v PGD Krško.

Preberi več

Gasilci posredovali v Čimernem

112Sinoči so bili gasilci osrednjega prostovoljnega gasilskega društva aktivirani k pomoči - reanimaciji, saj je bilo zaradi same oddaljenosti kraja vnaprej jasno, da bo zdravstvena reševalna ekipa na prizorišče prišla kasneje kot gasilci iz Radeč. Sedem operativnih gasilcev PGD Radeče je tako odhitelo na pomoč takoj ob pozivu in osebi v stiski nudilo pomoč s pomočjo defibrilatorja do prihoda NMP Laško. Kljub naporom in prizadevanjem je starejša oseba žal preminula.

Ostale novice iz Posavja