Gasilstvo

Prva krompirjada gasilk Gasilske zveze Radeče

NaslovnakrompirjadaNa sončno sobotno dopoldne je okrog lovskega doma na Močilnem, nekaj kilometrov iz Radeč, prijetno dišalo. Gasilke smo namreč na štirih delovnih točkah pripravljale pražen krompir, katerega je nato ocenila izbrana komisija, druženje pa se je nadaljevalo ob malici in v sproščenem vzdušju.

Preberi več

Mladinci z Jagnjenice med boljšo polovico slovenskih ekip

PGD-Jagnjenicadrgastekm-201802V Gornji Radgoni je danes v znamenju deževnega vremena potekalo državno mladinsko gasilsko tekmovanje za memorial Matevža Haceta, na katerem je nastopilo 12 posavskih gasilskih ekip, med njimi tudi mladinska ekipa PGD Jagnjenica, katera je kot edina zastopala Gasilsko zvezo Radeče.

Preberi več

22 let Gasilske zveze Radeče

LOGO-GZ-RADEENa današnji dan mineva 22 let, odkar je bila ustanovljena Gasilska zveza Radeče, katera združuje štiri prostovoljna gasilska društva, poleg osrednjega PGD Radeče še PGD Jagnjenica, PGD Vrhovo in PGD Svibno.

Preberi več

Trije novi nižji gasilski častniki v Gasilski zvezi Radeče

GZSNG-2018-zakljuni-izpitni-del-71Z včerajšnjim izpitnim delom praktičnega prikaza znanja, katerega smo Janez Sonc, Aleš Pernišek in Doroteja Jazbec, usvajali v sklopu izobraževanja za pridobitev čina nižji gasilski častnik, je usposabljanje, katero se je izvajalo v pomladnem izpitnem roku, uspešno zaključilo skupno 27 gasilcev iz treh slovenskih gasilskih zvez.

Preberi več

Gasilska mladina na pripravah v Savudriji

PGD-Jagnjenicapriprave-mladincev-Savudrija-2018Izbrana gasilska mladina z Jagnjenice se je, preden se z jesenjo prične novo šolsko leto in kmalu zatem državno gasilsko mladinsko tekmovanje, odpravila na skupne priprave pred veliko preizkušnjo v močni konkurenci.

Po tem, ko je na lanskem regijskem tekmovanju 9-članska mladinska ekipa PGD Jagnjenica osvojila drugo mesto v Zrečah, s čimer so postali regijski podprvaki, jih 22. septembra čaka nastop na državnem tekmovanju gasilske mladine, ki bo v Gornji Radgoni.

Prostovoljno gasilsko društvo Jagnjenica je za svoj gasilski podmladek s pomočjo sponzorjev organiziralo pet-dnevno druženje v Savudriji, kjer so se fantje in dekleta urili v vse hitrejši in vse bolj pravilni izvedbi tekmovalne mokre vaje s hidrantom za mladince ter preko športnih aktivnosti vzdrževali kondicijo, obenem pa so se razvedrili tudi s prostočasnimi dejavnostmi (nogomet, odbojka, plavanje v morju, sprehodi) in se sproščali ob družabnih igrah.

Kot je povedala mentorica mladinske ekipe PGD Jagnjenica, Lucija Prašnikar, so s tem, ko so omogočili priprave gasilskim mladincem pomembno okrepili timski duh in jim nadgradili občutek, da delujejo kot eno, kot celota, v kateri je prav vsak član pomemben in prav vsaka funkcija, katera se opravlja, ključna za čim boljši prikaz vaje.

Poleg mentorice sta bili z otroci še Jerneja Novak, sicer aktualna desetarka članic A PGD Jagnjenica na nedavnem tekmovanju Gasilske zveze Radeče, in Breda Šuligoj, predsednica PGD Jagnjenica, gasilska mladina z Jagnjenice pa po uspešno izvedenih skupinskih pripravah na nastop v vseslovenski konkurenci s še večjo motivacijo in medsebojno povezanostjo odšteva mesece in dneve do odločilnega dne v Gornji Radgoni.

Foto: Arhiv PGD Jagnjenica

 

Ostale novice iz Posavja