Gasilstvo

Izlet mladine Gasilske zveze Radeče

20190831Skupinska-mladincimZadnjo soboto avgusta je Komisija za delo z mladino pri Gasilski zvezi Radeče organizirala športno druženje za bodoče operativne gasilce, ki so aktivni v matičnih prostovoljni gasilskih društvih kot gasilski pionirji in gasilci mladinci.

Preberi več

Tudi OŠ Radeče sodelovala na likovnem in literarnem gasilskem natečaju

Nateaj-gasilciV sredo, 28. avgusta, je v Metliki potekala slovesnost ob 50-letnici Slovenskega gasilskega muzeja dr. Branka Božiča, na kateri so med drugim podelili priznanja najboljšim osnovnošolcem, kateri so se odzvali februarskemu vabilu in sodelovali na literarnem ali likovnem natečaju na temo "Gasilec, na pomoč"! Na natečaj je prispelo skoraj 3000 likovnih in literarnih deliz skupno 185 šol, med njimi pa so svojo kreativnost izkazali tudi učenci Javnega zavoda Osnovna šola Marjana Nemca Radeče.

Preberi več

Golažijada Gasilske zveze Radeče

Golaijada-minLPPo lanskoletni nenaklonjenosti vremenskih razmer (in je dogodek z letnico 2018 izpadel) je preteklo soboto Gasilski zvezi Radeče in organizatorjem PGD Jagnjenica uspelo izvesti 3. Golažijado, na katero so bili vabljeni gasilci in gasilke vseh štirih prostvoljnih gasilskih društev v občini Radeče.

Preberi več

Skupno gašenje požara svibenskih in radeških gasilcev

Intervencija-9Poar-v-naravi-Svibno-1Minulo nedeljo je malce pred četrto uro popoldan zagorelo pod gradom v kraju Svibno (Občina Radeče). Zakaj je do manjšega požara v naravi prišlo, ni znano, o dogodku pa so bile obveščene pristojne službe. Na kraj dogodka pa so prostovoljni gasilci odhiteli s petimi vozili. Skupno 27 gasilcev iz operativnih vrst PGD Svibno in PGD Radeče je požar pogasilo v dobrih dveh urah, je povedal vodja intervencije, poveljnik PGD Radeče, Janez Sonc. In še zanimivost, vidna tudi na fotografiji: na vroč junijski dan so gasilci med svojim delom opazili kačo, kar je le še dodaten dokaz, da so nevarnosti, katere pretijo gasilcem med opravljanjem njihovega poslanstva, resnično raznolike.

Vir in foto: PGD Radeče in PGD Svibno


 

Tri ekipe iz radeške gasilske zveze na otroškem boju v Rečici

Otroki-gasilski-boj-Reica-2019-255mProstovoljno gasilsko društvo Rečica, ki deluje znotraj Gasilske zveze Laško, je organiziralo že tradicionalni tekmovalni dan za gasilski podmladek, poimenovan otroški gasilski boj.Mladi gasilci so na nogometnem igrišču Huda jama tekmovali v pionirski (31 ekip) in mladinski (29 ekip) konkurenci, ob zaključku pa so svoje spretnosti in hitrost prikazali tudi gasilski cicibani.

Preberi več

Na tehničnem dnevu v Laškem tudi radeški gasilec Germ

GZ-Lako7TD04Gasilska zveza Laško je na prvi junijski dan organizirala že sedmi tehnični dan, katerega se je udeležilo 40 operativnih gasilcev, velika večina teh praviloma že izkušenih na področju interveniranja. Iz Gasilske zveze Radeče je bil na enodnevnem tečaju član PGD Radeče, Marko Germ.

Preberi več

54. gasilske igre slovenske papirne industrije

20Minulo soboto sta podjetje Radeče Papir Nova in Prostovoljno gasilsko društvo Jagnjenica organizirala 54. gasilske igre papirne industrije, katerih se po tradiciji udeležujejo gasilci iz krajev, v katerih močno gospodarsko panogo predstavlja papirništvo.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja