Gasilstvo

Požar bojlerja pogumno pogasila lastnica

Intervencija-14-2018Bojler-v-KgrabnubojlerJSVčeraj popoldan so bili s strani celjskega regijskega centra za obveščanje aktivirani radeški in jagnjeniški gasilci, ob posredovani informaciji, da je prišlo do požara v stanovanju v Kolenovem grabnu v Radečah.

Preberi več

PGD Jagnjenica na 53. Papirnih igrah v Vevčah

PGD-Jagnjenica-53-papirne-igreNa sobotnem tekmovanju so se kot edini predstavniki Gasilske zveze Radeče člani in članice iz vrst Prostovoljnega gasilskega društva Jagnjenica udeležili 53. gasilskih iger papirne industrije Slovenije, ki je letošnje leto potekalo v Vevčah.

Preberi več

28 novih gasilcev

1Na podlagi sklepa poveljstva GZ Radeče in programa usposabljanja je GZ Radeče organizirala tečaj za gasilca pripravnika. V program so se vključili člani vseh štirih PGD-jev in sicer je bilo 28 članov.

Preberi več

Gasilci znova na delu: tehnični poseg

112Iztekajoči se teden je za radeške gasilce vse bolj pester, v šestih dneh je namreč že tretja intervencija zahtevala pomoč prostovoljcev.

Preberi več

Pozabljena ponev na štedilniku zadimila stanovanje

PGD-RadeeIntervencija2018-03-14Dim-v-Kolgrabnu02Sinoči se je ob 22.38 se je v Kolenovem grabnu v občini Radeče v kuhinji stanovanja smodila pozabljena hrana na štedilniku. 13 gasilcev iz PGD Radeče in 11 iz PGD Jagnjenica se je udeležilo intervencije, na kateri so s tehničnim posegom vstopili v stanovanje, odstranili hrano ter prezračili in preventivno s termo kamero pregledali prostore.

Foto: Marko Radulović

{cwgallery}

Ostale novice iz Posavja