Gasilstvo

Dva nova mentorja gasilske mladine

Mentor-mladine-Zagorje-2017-34Jevevar1V mesecu septembru in oktobru je na sedežu Gasilske zveze Zagorje potekal tečaj za pridobitev specialnosti "mentor mladine", katerega se je udeležilo 33 večinoma zasavskih gasilcev, nekaj udeležencev je bilo iz Ljubljane, dva pa iz Radeč.

Preberi več

Občinsko gasilsko tekmovanje

PGD-JagnjenicaMinulo nedeljo je Gasilska zveza Radeče pripravila občinsko gasilsko tekmovanje, na katerem je nastopilo 16 ekip iz vseh štirih prostovoljnih gasilskih društev radeške občine.

Preberi več

Na vseslovenskem pohodu gasilk tudi dva iz Radeč

PohodPo tem, ko je višja sila primorala organizatorje, Gasilsko zvezo Kamnik, da so načrtovan pohod za prvo soboto v juliju, prestavili zaradi slabega vremena, se je skupinskega planinskega podviga v gasilskem duhu udeležilo gasilk, med njimi tudi dva Radečana.

Preberi več

2. golažijada Gasilske zveze Radeče

IMG0310V organizaciji PGD Svibno je zadnjo avgustovsko soboto na Magolniku potekala druga golažijada gasilcev radeške občine, na kateri je pet ekip tekmovalo v kuhanju najbolj okusnega golaža, osrednji namen srečanja pa je bilo druženje gasilcev vseh generacij.

Preberi več

Gasilci oskrbeli krajane s 116m³ vode

Dostava-vode-pri-Marinki-Zorec-JelovoMedtem, ko vremenoslovci opozarjajo na možnost že petega letošnjega vročinskega vala, temu primerno ponekod zaradi pomanjkanja padavin usahne tudi nivo vodnih virov v zasebnih vodohramih. Gasilci so vse od začetka leta pa do danes pripeljali že 116 m³ vode enajstim različnim krajanom iz osmih naselij v občini Radeče.

Preberi več

Tekmovanje gasilskega podmladka

4Drugo junijsko nedeljo se je na radeškem stadionu trlo mladih gasilcev in značilno rdečih gasilskih vozil, potekalo je namreč tekmovanje mladine Gasilske zveze Radeče in zatem še pokalno tekmovanje mladine celjske regije.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja