Februarska pravljična urica

KnjRadFebprav-urica-13mPrvi ponedeljek v mesecu je bil tudi v februarju v radeški knjižnici rezerviran za pravljično urico, tokrat v izvedbi ženske gledališke skupine Kure. Članice Gledališkega društva Radeče so si delo porazdelile, vse od branja, pa do ustvarjanja živalskih mask na obrazih otrok, nekatere pa so po kurje malce občepele. :)

Da bo lisica (Karmen Slatinek) morala otrokom v februarju prebirati pravljice, se je vedelo že od sredine lanskega decembra, ko so na premieri igre Sedem kur in lisica nastopajoči in občinstvo skupaj iskali kazen za zvitorepko, ki je spretno pokradla kokoši. Tako je lisica v svoji knjižni omari izbrskala knjigo, v kateri so bile pravljice o njeni najljubši hrani: kokoškah in prebrala vsebino Tari, Kristjanu in Florjanu, nato pa so otroci izbrali vsak svojo zgodbico in jo prinesli lisici, zato je morala opraviti kar precej sprehodov lisičjih oči skozi črke. Zanimivemu dogajanju sta tudi tokrat prisostvovala domača knjižničarja, Jože Dobovšek in Veronika Drašček ter prostovoljka Društva prijateljev mladine Radeče, Milena Erazem.

Vmes ni manjkalo smeha, zabave in tu in tam kakšnega kokodakanja, ko knjige znova našle svoj prostor na knjižnih policah, pa sta dve izmed sedmih kur, Brigita Bedek in Tanja Žibret Lavrinec, na željo otrok vzeli barve in čopiče v roke ter spremenile, Taro v mlado kokoško in Kristjana v muco, medtem pa sta se med regale radeške knjižnice pomešala še Max in Lulu Ronja, ki sta delala družbo preostalim dvem kokoškam (Alenki Gros in Juditi Košmrlj) in lisici.

Prihodnja pravljična urica pa bo, kot smo ugotovili glede na datum, pustno obarvana, saj se v radeški knjižnici znova snidemo ravno dan pred pustnim torkom.

 

Share
Ostale novice iz Posavja