Prva pravljična urica novega leta

Knjinica-RadeeJanuarska-pravljina-urica-2019-31mPrvi ponedeljek novega koledarskega leta se je v radeški knjižnici pričel živahno, saj je po mesecu dni znova nastopil čas za pravljično urico, katero pripravljata v skupnem sodelovanju Knjižnica Radeče in Društvo prijateljev mladine Radeče.

Kot običajno, je prostovoljka Milena Erazem, v družbi knjižničarja Jožeta Dobovška, toplo sprejela otroke, jih najprej malce povprašala, kako so preživeli božično-novoletne praznike, nato pa se je nekaj čez peto uro popoldan pričelo odkrivanje vsebine knjige, v kateri je bila zapisana zgodba o snežakih - ravno prikladno za zimski čas, kateremu je razplet vremenskih pojavov nadel sneženo preobleko.

Otroci so na udobnem kavču in v družbi ogromnega plišastega medveda prisluhnili Mileninemu prebiranju pravljice, ob čemer ni manjkalo sproščenega pogovora, smeha in hudomušnih pripomb najmlajših. Po zaključeni pravljici je sledil ustvarjalni del. Predšolski otroci, Lea in Tara ter Kristjan in Ambrož, kot tudi že bolj aktivni šolarki Ela in Klara, so izdelovali vsak svojega snežaka, ob koncu druženja v knjižnici pa se še spominsko fotografirali in unikatne izdelke odnesli v svoje domove.

Prihodnja, februarska pravljična urica, bo še posebej zanimiva, saj bodo v goste prišle Kure. Seveda ne tiste, ki valijo jajca - vsaj ta prave ne. Na obisk bodo 4. februarja 2019 prikokodakale članice Gledališkega društva Radeče - ženske skupine Kure, ki so pred božičnimi prazniki na odrske deske prvič postavile igro Sedem kur in lisica (v režiji Klemna Nikoliča).

 

Share
Ostale novice iz Posavja