Uspešen drugi pohod z baklami na Svinjski rt

Pohod-z-bakalmi-na-Svrt-2019-4Po tem, ko jo je organizatorjem pohoda z baklami na priljubljeno vzpetino nad Radečami ob zastavljenem prvotnem datumu zagodlo deževno vreme, se je dober teden pozneje, na zadnje nedeljsko popoldne decembra, vabilu k rekreativnemu druženju odzvalo zavidanja vredno število pohodnikov.

Turistično društvo Radeče, ki je pripravilo na ciljni točki, Svinjskem rtu, tudi sladke dobrote, toplo okrepčilo v tekoči obliki in kulturni program, je tako uspešno izvedlo pohod, katerega želja in namen je, da postane tradicionalen v času okoli božičnih praznikov.

Drugi nočni pohod na Svinjski rt, katerega prepoznavni znak so bile bakle, se je 29. decembra začel z zbiranjem udeležencev pri nekdanjem Metallesu, kjer smerna tabla Prnovše nakazuje odcepitev od glavne, Titove ulice in zožanje ceste navkreber.

Po uvodnem pozdravu predsednice TD Radeče, Mojce Sirk, se je tako malce po 17. uri okoli 100 pohodnikov (med katerimi je prevladovala srednja oz. mlajša generacija, bilo pa je tudi kar nekaj otrok osnovnošolcev), odločilo premagati okoli 300 metrov nadmorske višine.

Že sama pot je bila posebna, saj so obrobje ceste in stez osvetljevale bakle in čajne svečke, nad sojem prazničnih luči pa so bili pohodniki navdušeni tudi na vrhu Svinjskega rta, kjer so člani Turističnega društva Radeče namestili svetlobne verige, kot veselemu decembru tudi pritiče.

Sledil je vnovičen pozdrav Sirkove in nekaj besed tudi s strani v.d. direktorice javnega zavoda KTRC Radeče, Dubravke Kalin, ter zasluženo sladkanje, katerega so bili preko sladkega presenečenja izpod rok priložnostnega škratka veseli predvsem otroci, odrasli pa so že v duhu prihajajočega novega leta nazdravili s toplimi napitki.

Za dodatno veselo in ritmično vzdušje je poskrbel kvartet Pušeljc s Kozjanskega, ki je z ubrano pesmijo in spremljavo na kitari prijetno popestril rekreativno-družaben dogodek.

Foto: arhiv TD Radeče in Dubravka Kalin

 

 

Share
Ostale novice iz Posavja